Son Dakika

ÇALIŞKAN: UNUTMA! ÇÖKÜŞ SADECE EKONOMİDE DEĞİL!

Milli Gazete Yazarı ve Saadet Partisi’nin Millet ittifakı Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan haftalık köşe yazısında, Millet İtifakı’nın Cumhurbaşkanı adayına neden oy verilmesi gerektiğini gerekçeleriyle sıraladı.

GÜNDEM 27.05.2023, 15:12
29
ÇALIŞKAN: UNUTMA! ÇÖKÜŞ SADECE EKONOMİDE DEĞİL!

ÇALIŞKAN: ARTIK DEĞİŞİM VE NEFES ALMA ZAMANI

Türkiye 14 Mayıs'ta Cumhurbaşkanlığı adaylarının yüzde 50 ve üzeri oy alamaması sonucunda seçmenler tekrar sandık başına gidiyor.

Milli Gazete Yazarı ve Saadet Partisi’nin Millet ittifakı Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan haftalık köşe yazısında, Millet İtifakı’nın Cumhurbaşkanı adayına neden oy verilmesi gerektiğini gerekçeleriyle sıraladı.

ÇÖKÜŞ SADECE EKONOMİDE DEĞİL!

Milletvekili Çalışkan, “Ekonomik veriler, istikrardan ziyade bir kaosa sürüklendiğimizi gösteriyor. Ekonomide, ülkenin iflasa giren bir süreçte olduğumuz görülüyor. Özelleştirilen kamu kuruluşlarından elde edilen gelir sadece delik kapamaya/yamaya gitti, üretime kazandırılmayıp buharlaştı.

Merkez Bankası döviz rezervlerinin ekside olduğu, bankaların kredi vermeyi durdurduğu, dövizin piyasadan çekildiği, cari açığın en yüksek seviyeye ulaştığı bilinen gerçekler. Bütün bunlar ekonomideki rakamlardır, markete pazara giden herkes gerçek durumun ne olduğunu zaten görüyor.

Ne var ki bütün bunların sorumlusu sanki iktidar değil ya üreticiler ya üç harfli marketçiler ya da gizli ellermiş gibi hedef gösterilerek algı ile sorunların üzeri örtülmeye çalışılıyor.” dedi.

TOPLAMA KAMPI

Ülkemizin adeta bir mülteci yığını haline getirildiğini ifade eden Milletvekili Çalışkan, “Kültür olarak pek farklı olmadığımız savaş mağduru Suriyelilerin gelmesi büyük sıkıntı oluşturmadı. Ancak yaşam tarzı itibariyle kültürü bize benzemeyen, değerlerimizi tehlikeye atan Afgan göçmenleri, Pakistan’la yapılan çifte vatandaşlık anlaşmasıyla yeni göç dalgası insanı ürkütüyor.

Unutulmamalıdır ki Roma İmparatorluğunu mülteciler yıkmıştır. Nüfus çok artmış, dengeler sarsılmış, mülteciler ülkeyi ele geçirmiş ve yıkım süreci başlamıştır. Aynı sürecin ülkemiz için olmayacağını kim garanti edebilir? Bugün göçle ilgili rakamlar yüzbinler değil, milyonlarla ifade edilmektedir.

Bu gidişle birkaç yıl içinde vatandaşlarımızla mülteci nüfusunun dengede olduğu ortaya çıktığında iş işten geçmiş olacaktır. Sandığa giderken duygusallık yerine, gerçekçi ve akılcı davranarak mülteci sorununun nasıl çözüleceği düşünülmelidir.

Ülkenin birinci problemi ekonomi ise ikincisinin mülteci sorunu olduğu kesinlikle göz ardı edilmemelidir. Burada Millet İttifakının duruşu nettir.” dedi.

MİLLİ DEĞERLERİMİZ İĞFAL EDİLDİ

İşin ehline bırakarak doğru ve emin ellerle yürütülmesi, ülkenin içinde bulunduğu girdaptan çıkarılmaya çalışılması hayati önem taşıdığını vurgulayan Milletvekili Çalışkan, “Artık değişim ve nefes alma zamanıdır. Eğer sistem aynen devam ederse hepimiz aynı gemideyiz, batışımız kaçınılmaz olacaktır.

Ele geçirdikleri medya gücüyle Müslüman aile yapısına aykırı her türlü yayın yapılmaktadır. Dinimizi tekelinde görüp araç olarak kullananlar; uygulamalarıyla gençler arasında ateist, deist ve agnostisizm eğilimlerin artmasına neden olmuştur. Din, her türlü yolsuzluğun, hukuksuzluğun ve keyfiliğin önünde bir paravan vazifesi görmüştür. Hatta bununla da yetinilmeyip milli değerlerimiz de iğfal edilmiştir.

Ezan-bayrak, vatan edebiyatıyla iş yapanlar; ülkedeki ahlaki yozlaşmanın, değerlerin günümüzde dejenere edilmesinin fazlasıyla yaşandığı umurlarında bile değildir. Ülkenin sınırlarının delik değişik olmasına, kurumlarının peşkeş çekilmesine bütünüyle neden olmuşlardır.

Bu açıdan Saadet Partili bir koalisyon, Anasol-M’li ve karanlık adamların desteklediği koalisyondan çok daha hayırlıdır. Artık geçmişteki klasik kuru muhalefet kenara bırakılıp bir mutabakat olarak ortaya çıkan Millet İttifakı göz ardı edilmemelidir.

Kılıçdaroğlu’na oy ver ki Temel Karamollaoğlu Cumhurbaşkanı Yardımcısı olsun, Saadet’li hükümet kurulsun. Ülkede kalkınma olsun, huzur ve barış sağlansın.” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı