Camide biber gazlı müdahale emniyet müdürünü koltuğundan etti

Gaziantep Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, geçtiğimiz günlerde bir camide itikaf yapmak isteyen Furkan Vakfı üyelerine camide biber gazı sıkılarak dağıtılması olayı nedeniyle emekliliğini istedi.

GÜNDEM 05.05.2021, 10:00
18
Camide biber gazlı müdahale emniyet müdürünü koltuğundan etti
Gaziantep İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, kentteki bir camide itikaf yapmak isteyen Alparslan Kuytul'un kurucusu olduğu Furkan Vakfı üyelerine yönelik camide yaşanan biber gazlı müdahalesinin ardından emekliliğini istediğini duyurdu. 
Zeybek, devletin ve Türk Polis Teşkilatının yıpratılmaması adına, yaklaşık 37 yıldır büyük bir şevk ve özveriyle görev yaptığı Emniyet Teşkilatından 4 Mayıs günü emekliliğini istediğini bildirdi.
Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü sosyal medya hesabından İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, imzalı yazılı açıklamada, 2 Mayıs Pazar günü Gaziantep’te, kendilerini "Furkan Gönüllüsü" olarak adlandıran bir grubun camilerde kalabalık halinde toplandığını ve ilgililerin kararlı duruşu sonucu dağıldıkları hatırlatılan açıklamada şunlar kaydedildi:VİDEO - İtikaf yapmak isteyen Furkan Vakfı üyelerine camide gazlı müdahale
“2 Mayıs 2021 Pazar günü Gaziantep’te kendilerini ‘Furkan Gönüllüsü’ olarak adlandırılan bir grup camilerimizde kalabalıklar halinde toplanmış, ilgililerin kararlı duruşu sonucu dağılmışlardır. Gelen istihbarı bilgilere göre, itikaf bahanesiyle camilerden çıkılmayacağı, kimi oluşumların geçmişte denediği ‘sivil itaatsizlik’ ve ‘alternatif Cuma’ benzeri bir girişim içinde olunacağı bilgisi alınmıştır.
Gaziantep İl Müftüsü’nün 3 Mayıs 2021 günü saat 05:40’ta 40-50 kişilik grupların camileri boşaltmakta direndiğine ve desteğe ihtiyaçları olduğuna dair talebi üzerine, tarafımdan günün nöbetçi müdürüne yeteri kadar kuvvet alarak din görevlilerine destek olunması talimatı verilmiştir. Pandemi koşullarında alınan önlemleri çarpıtarak halkımızı kışkırtmak amacıyla, İslam dininin kutsalları da istismar edilmek suretiyle bir provokasyon girişiminde bulunulmuştur.”
İL EMNİYET MÜDÜRÜMÜZ CENGİZ ZEYBEK'İN EMEKLİLİK AÇIKLAMASIDIR pic.twitter.com/aLiAWmZYYr

Zeybek, salgın sebebiyle alınan tedbirlere uymamanın, toplum sağlığını hiçe sayarak tehlikeye düşürmek olduğu gibi dine göre de büyük bir vebal ve kul hakkı ihlali olduğunu belirtti. “Her gün yüzlerce kişinin vefat ettiği bir ortamda, önce sözlü ikazlarda bulunulmuş, grubun hakaret ederek eylemlerine devam etmesi üzerine kademeli olarak müdahale edilmiştir.” ifadesini kullanan Zeybek, şöyle devam etti:
“Ancak bu haklı müdahale esnasında orada bulunmaması gereken bir personelimiz, bizim de asla kabul edemeyeceğimiz bir şekilde cami içinde biber gazı kullanmış ve derhal görevden uzaklaştırılarak sorumlular hakkında gerekli soruşturma işlemi başlatılmıştır.
Bugüne kadar kabul edindiğim devlet tecrübesi ve görev bilincim; bu haklı ama provokatörlerin ekmeğine yağ süren bir personelin sorunlu müdahale biçimini, devletimiz ve Türk Polis Teşkilatı’nın yıpratılmaması adına, emrimdeki personelin bu hatalı eyleminin etik sorumluluğuyla, yaklaşık 37 yıldır büyük bir şevk ve her bir meslektaşım gibi özveriyle görev yaptığım Emniyet Teşkilatı’ndan 4 Mayıs 2021 günü emekliliğimi istemiş bulunmaktayım.”
Cengiz Zeybek, açıklamasında 17-25 Aralık sürecinde İstanbul’da polis başmüfettişi olarak, 19 Ocak 2014’da Adana’da MİT TIR’larını arama girişiminin başarısızlığa uğratılmasında, yine Adana Emniyet Müdürü olarak 15 Temmuz darbe girişimi esnasında FETÖ’ye karşı mücadele ettiği mesajı da verdi.
İL EMNİYET MÜDÜRÜMÜZ CENGİZ ZEYBEK'İN EMEKLİLİK AÇIKLAMASIDIR pic.twitter.com/aLiAWmZYYr pushfn('ads'); — Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü (@gazianteppolis) May 4, 2021

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 05:17
Güneş 06:37
Öğle 12:51
İkindi 16:16
Akşam 18:56
Yatsı 20:11
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı