Can Ataklı, Necip Fazıl üzerinden Müslümanlara olan kinini kustu

Can Ataklı, şair Necip Fazıl Kısakürek hakkında kaleme aldığı yazısında Müslümanlara açıkça kin beslediğini ortaya koydu.

GÜNDEM 28.12.2021, 09:10
12
Can Ataklı, Necip Fazıl üzerinden Müslümanlara olan kinini kustu
Can Ataklı, şair Necip Fazıl Kısakürek hakkındaki "Necip Fazıl Kısakürek kimdi?" başlıklı yazısı ile tepki çekti.
Ataklı, yazısının bir bölümünde Necip Fazıl Kısakürek için "Gençliği pek de temiz geçmeyen Kısakürek daha sonra adeta 'hidayete' erip 'İslamcı' olduktan sonra gericilerin pek sevdiği isim haline gelmiştir" ifadelerini kullandı.
Ataklı, Necip Fazıl için 'Müslüman oldu' yerine 'İslamcı oldu' ifadesini kullanmasıyla bir skandala imza attı.
Ataklı'ya yazısındaki Müslümanlara yönelik söz konusu maksatlı ve art niyetli ifadeler için "Bir kişi hidayete kavuştuktan sonra İslamcı değil, Müslüman olur" şeklindeki tepkiler geldi.
Müslümanları, İslamcılık ideolojisiyle eşleştiren Ataklı'nın akıldan yoksun ve düşmanlaştırıcı yazısı için ayrıca "Müslüman, İslam dininin kurallarına göre yaşayan kişidir, İslamcılık ise bir siyasal ideolojidir" eleştirisi de yapıldı.
Yine Necip Fazıl Kısakürek ile ilgili "İslamcı olduktan sonra gericilerin pek sevdiği isim haline gelmiştir" yazısının ilgili bölümüyle Müslümanları 'gerici' olarak tanımlayan Ataklı, Müslümanlara açık şekilde kin beslediğini de bir kez daha göstermiş oluyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı