Can Ataklı, YÖK'teki depremin arkasını deşifre etti! Emir eri değiliz

Yükseköğretim Kurulu'nda (YÖK) aynı ayna 6 üye Erdoğan tarafından bir gecede görevden alındı. Görevden almaların arkasını gazeteci Can Ataklı çevreden duyduklarıyla açıkladı: Biz emir eri değiliz

GÜNDEM 09.06.2022, 09:55
1
Can Ataklı, YÖK'teki depremin arkasını deşifre etti! Emir eri değiliz
YÖK’te geçtiğimiz hafta adeta bir deprem yaşandı. Erdoğan’ın kararıyla altı YÖK üyesi görevden alındı yerlerine beş isim atandı. Gazeteci yazar Can Ataklı da görevden almaların arkasında yatan gerçeği çevresinden aldığı bilgilerle açıkladı.
Korkusuz yazarı Can Ataklı yazısının bir kısmında YÖK’te yaşanan görevden almalara ayırdı. Aynı anda 6 YÖK üyesinin görevden alınmasına dikkat çeken Can Ataklı, “Profesör arkadaşım “Sana bizim çevrelerden aldığım bilgileri aktarayım” dedi. Hepsi bizzat Erdoğan tarafından atanan ve hepsi AKP zihniyetinde olan bu 6 kişi bir süredir istenilen şekilde davranmıyormuş. Bu 6 YÖK üyesi “Bizim de onurumuz var, burada emir eri gibi olmamalıyız” demeye başlamışlar son zamanlarda. Durum böyle olunca sonuç da malum zaten. Bakalım yeni üyeler aracılığı ile YÖK’te neler yaptırılacak, hep birlikte göreceğiz.” diye yazdı.Can Ataklı'nın yazısının ilgili bölümü şöyle:“YÖK’te sarayın istekleri tam yerine getirilmedi galibaGeçen hafta çarşambayı perşembeye bağlayan gece yarısı sarayda imzalanan bir kararname Resmi Gazete’de yayınlandı ve yürürlüğe girdi.
Buna göre 2016 yılında atanan 6 YÖK üyesi görevden alındı yerlerine 5 yeni üye atandı.
İlk bakışta normal bir haber bu tabii ki.
Bana da öyle geldi, ama bir profesör arkadaşım “Yok artık, bir kerede 6 üye görevden alınmış, olacak şey değil” demesi üzerine meraklandım.
Niye öyle söylediğini sordum.
“Bugüne kadar tek seferde 6 YÖK üyesinin birden işine son verilmemişti, burada çok belli, bir sıkıntı var” dedi.
Listeye tekrar baktım görevden alınanlar ve uzmanlıkları şöyle:
Prof. Dr. Zeliha Koçak Tufan (Tıp), H. Abdullah Kaya (Maliyeci), Prof. Dr. Murat Tuncer (Tıp), Prof. Dr. Mehmet Şişman (Türk Dili ve Edebiyatı), Prof. Dr. Hayati Develi (Türk Dili ve Edebiyatı) ve Prof. Dr. Mustafa Çiçekler (Fars Dili ve Edebiyatı)
YÖK’e seçilen yeni üyeler ise şöyle:
Prof. Dr. Cevahir Uzkurt (İşletme), Prof. Dr. Halit Eyüp Özdemir (Hukuk), Prof. Dr. Ayşen Gürcan (İletişim), Prof. Dr. Mürteza Bedir (İlahiyat), Prof. Dr. Halim Haldun Göktaş (Elektrik-Elektronik Mühendisi)
Profesör arkadaşım “Sana bizim çevrelerden aldığım bilgileri aktarayım” dedi.
Hepsi bizzat Erdoğan tarafından atanan ve hepsi AKP zihniyetinde olan bu 6 kişi bir süredir istenilen şekilde davranmıyormuş.
Bu 6 YÖK üyesi “Bizim de onurumuz var, burada emir eri gibi olmamalıyız” demeye başlamışlar son zamanlarda.
Durum böyle olunca sonuç da malum zaten.
Bakalım yeni üyeler aracılığı ile YÖK’te neler yaptırılacak, hep birlikte göreceğiz.” 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:47
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:27
Yatsı 20:49
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı