Can Ataklı'dan İmamoğlu yorumu: Aday olmayı aklından çıkardı

Can Ataklı'dan İmamoğlu ile ilgili flaş yorum geldi. Ataklı, İmamoğlu’nun "Tayyip Erdoğan tekrar seçilirse beni görevden alabilir" açıklamasını "Aday olmayı aklından çıkardı galiba" yorumladı.

GÜNDEM 06.07.2022, 08:45
5
Can Ataklı'dan İmamoğlu yorumu: Aday olmayı aklından çıkardı
Korkusuz yazarı Can Ataklı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “ Tayyip Erdoğan tekrar seçilirse beni görevden alabilir” şeklindeki ifadesi “Aday olmayı aklından çıkardı galiba” diyerek yorumladı.
Ataklı, bugünkü köşe yazısının ilgili kısmında İBB Başkanı İmamoğlu’nun Financial Times ile gerçekleştirdiği söyleşiyi hatırlatarak şunları yazdı:

Muhalefetin cumhurbaşkanları adayları henüz belli değil. Bir çatı aday mı bulunacak yoksa birkaç aday birden mi olacak henüz bilinmiyor. Ancak ismi aday olarak geçen birkaç kişi var biliyorsunuz. Bunlardan biri de Ekrem İmamoğlu.
Hâlâ aday olmakta ısrarlı mı bilemiyorum tabii ama İmamoğlu İngiliz Financial Times gazetesine verdiği mülakatla sanki artık adaylıktan vazgeçmiş gibi görünüyor. Çünkü İmamoğlu bu demecinde “Tayyip Erdoğan tekrar seçilirse beni görevden alabilir” demiş.
Erdoğan, İmamoğlu’nu ancak o makamda oturuyorsa görevden alabilir. İmamoğlu aday olursa zaten belediye başkanlığı bitmiş olacak, seçimi kaybederse bitmiş bir görevden alınması söz konusu olamaz. İBB Başkanı İmamoğlu “Seçilirse beni görevden alır” diyerek bir anlamda “Seçimler sırasında ben işimin başında oturuyor olacağım, aday olmayacağım” demek istemiş olmuyor mu?

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı