Çanakkale Köprüsü'nü yapan şirket saldırıya uğradı

Çanakkale'deki '1915 Çanakkale Köprüsü' projesini de yürüten şirket siber saldırıya uğradı. Şirketin bazı sunucu ve dosyaları fidye yazılımı (ransomware) ile şifrelendi...

EKONOMİ 29.04.2021, 09:45
21
Çanakkale Köprüsü'nü yapan şirket saldırıya uğradı
Çanakkale'deki '1915 Çanakkale Köprüsü' projesini de yürüten şirket siber saldırıya uğradı. Şirketin bazı sunucu ve dosyaları fidye yazılımı (ransomware) ile şifrelendi. Saldırıdan 20 bin kişiye ait verilerin etkilendiği duyuruldu.
Daelim–Limak–SK–Yapı Merkezi Ortak Girişimi (DSLY), Kişisel Verileri Koruma Kurulu’na (KVKK) 24 Nisan’da tespit edilen saldırıya aynı gün içinde müdahale edildiğini bildirdi.
Konuya ilişkin incelemenin devam ettiği belirtilen şirketin bildirimi şöyle:
“Saldırıdan etkilenen sunuculardaki kişisel veri kategorilerinin kimlik, iletişim, lokasyon, özlük, hukuki işlem, fiziksel mekan güvenliği, işlem güvenliği, finans, mesleki deneyim, görsel ve işitsel kayıtlar, dernek üyeliği, vakıf üyeliği, sendika üyeliği, sağlık bilgileri, ceza mahkumiyeti ve güvenlik tedbirleri olabileceği, ancak hangi kategorideki kişisel verilerin etkilendiğinin kesin olmadığı, ihlalden etkilenen kişi ve kayıtların net bir şekilde tespitinin yapılamamış olduğu ancak ihlalden etkilenen tahmini kişi sayısının 20.000 olduğu İhlalden adi ortaklık çalışanları, adi ortaklık çalışan yakınları ve taşeron çalışanlarının etkilendiğinin düşünüldüğü.”
Yap-işlet-devret modeliyle ihaleye çıkarılan “1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu” Projesini, Türk ve Güney Koreli firmalardan oluşan DLSY, 16 yıl 2 ay 12 gün işletme süresi teklifiyle kazanmıştı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı