Canan Kaftancıoğlu, İsrail protestolarına tepki gösterdi, cevap geldi

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İsrail'in Filistin'e saldırılarına yönelik İstanbul'da düzenlenen protestolara tepki gösterdi. Kaftancıoğlu'nun tweetine birçok çevreden tepkiler geldi.

GÜNDEM 12.05.2021, 12:10
11
Canan Kaftancıoğlu, İsrail protestolarına tepki gösterdi, cevap geldi
İşgalci İsrail ordusunun Filistin'de Müslümanlara yönelik saldırılarına aralıksız devam ediyor.Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, işgalci İsrail saldırılarında şehit sayısının 43'e, yaralı sayısı 296'ya yükseldiğini açıkladı.Vatandaşlar, başta İstanbul olmak üzere Türkiye'nin farklı illerinde, Filistinli mazlumların yanında olduğunu göstermek için sokaklara dökülerek İsrail'in devlet terörünü protesto etti.
Dün gece İstanbul'da "Kudüs'e Umut Ol" araç konvoyuna katılan binlerce vatandaş, İsrail'i protesto edip Filistin direnişine destek verdi. 
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, işgalci İsrail'in Filistin'e saldırılarına yönelik İstanbul'da düzenlenen protestolara toplum sağlığı gerekçesiyle polisin uyarmamasına tepki gösterdi. Kaftancıoğlu, tweetinde İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'yı da etiketledi. 
Canan Kaftancıoğlu, sosyal medya platformu Twitter hesabından, "An itibariyle Tarlabaşı Bulvarı...Geçtim gaz sıkmayı(-ki olmasın), ceza yazmayı Filistin’li mazlumlara yardımcı olmanın 1. yolunun önce kendi ve toplum sağlığını korumaktan sonra da kurallara uymaktan geçeceğini hatırlatacak 1 tane bile polis, görevli yok." ifadelerine yer verdi.
Kaftancıoğlu'nun paylaşımı sosyal medyada büyük tepki çekti. AGD ve MGV Genel Başkanı Salih Turhan, Kaftancıoğlu'nun tweetini alıntılayıp, "Kudüs davamızın nasıl bir dava olduğunu bilmeyenlerin hali. Yazık..." ifadesini paylaştı. Kaftancıoğlu'na bir tepki de AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe'den geldi. Kabaktepe paylaştığı mesajında, "Polisimize taş atanlara bakın, Filistin’e destek verenlere karşı polisi göreve çağırıyor. Kudüs’te onuru çiğnenen kadınlara, öldürülen çocuklara gözlerini kapatanlara bakın, sözleşme üzerinden kampanya başlatıyor. Merhametiniz yok biliyoruz; gölge etmeyin başka şey istemiyoruz." ifadelerine yer verdi.Kaftancıoğlu'na sosyal medyada gösterilen bazı tepkiler şöyle:- LGBT sapıklarının hınca hınç doldurdukları meydanları görmeyen, Boğaziçi eylemlerini yasak günlerde yapılırken destek veren siz; ama konu Filistin olunca aklınıza toplum sağlığı geliyor. Allah sizin zihniyetinizden insanlığı muhafaza eylesin.- Neyse ki sizin bu twetinizle kim olduğunuzu hatırlayacak birileri elbet çıkacaktır...- Canan Hanım vicdan sahibi olsaydınız şu saate yataklarında rahat uyumak ve rüya görmek varken ölen çocuklar için twet atmış olurdunuz. Ölüm diyorum az şey değil.- Bir insan yaşadığı coğrafyaya ve iklime bu kadar mı yabancı olur! Ayrıca bu kadar mı duyarsız ve ruhsuz olur! Tam anlamıyla rezil bir açıklama, rezalet!- Deniz Gezmişlerden bugünlere solun geldiği nokta. Hastalık konusu önemli fakat Filistin'de yaşanan dram hastalıktan daha önemli. Bugün orada inisiyatif alanlar Milletimizi temsilen bir küresel baskı yaratıyorlar. Bunu tartışılır kılmak bu ülkenin değerleri ile sorunlu olmaktır.Birilerini bir şeye davet edecekseniz polisimizi ceza kesmeye değil mensuplarınızı zalim İsrail'e karşı ses vermeye davet edin! Dilinizden düşürmediğiniz hak, hukuk ve adalet bunu gerektirir. Hatırlatması bizden.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:53
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:23
Yatsı 20:43
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı