Canan Kaftancıoğlu'ndan "142 No'lu belge" uyarısı

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, kolluk güçleri, bina sorumlusu, ulaşım görevlileri gibi kişilere oy kullanmaları için verilen belge 142 No’lu belgeyle ilgili paylaşımda bulundu.

SİYASET 27.05.2023, 13:40
3
Canan Kaftancıoğlu'ndan
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı paylaşımla sandık başkanları, görevliler ve müşahitleri bilgilendirdi. Paylaşımında 142 belgesiyle ilgili önemli detayları aktaran Kaftancıoğlu, bu belgeyle ilgili dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.
Kaftancıoğlu'nun paylaşımında şu ifadelere yer verildi:

Seçim gününde bina sorumlusu, kolluk güçleri, ulaşım görevlileri gibi görevlendirilen kişilere oy kullanma yetkisi veren belgeye 142 No'lu belge deniyor. Bu belge, seçmen listesinde adı olmayan görevli kişilere oy kullanma imkanı sağlıyor. Ancak burada önemli bir ayrıntı dikkat çekiyor, 142 No'lu belgeyle oy kullanılması durumunda belgenin kesinlikle sandık kuruluna teslim edilmesi gerekiyor. Bu şekilde görevli kişiler, oy kullanmalarının ardından belgeyi sandık başkanına iade etmekle yükümlüdür.
"Tüm sandık başkanları, görevlileri ve müşahitler:
Kolluk kuvvetleri, 142 belgesinin orijinali (ıslak imzalı) ile oy kullanabilir ve belgeyi sandık başkanına teslim etmek zorundadırlar!Belgeyi dikkatle inceleyin. Fotokopi veya başka bir belgeyle oy kullanmak isteyenlere kesinlikle izin vermeyin.Eğer böyle bir durumla karşılaşırsanız, hemen tutanak tutun. Ardından okul avukatıyla görüşerek suç duyurusunda bulunmayı ihmal etmeyin.Suratına da tükürebilirsiniz diyeceğim ama tükürüğünüzü ziyan etmeyin. Utanması olmayan ahlaksızlar bunu yapabilir çünkü."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı