CANKESEN: TÜRKİYE’NİN ÇÖZÜLEMEYECEK HİÇBİR SORUNU YOKTUR

Gelecek Partisi Hatay İl Başkanı Can Cankesen, Antakya İlçe Başkanı Aysel Horoz, bazı ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, il binasında basın mensuplarıyla kahvaltılı toplantıda bir araya gelerek gündeme dair açıklamada bulundu.

GÜNDEM 25.11.2022, 17:25
16
CANKESEN: TÜRKİYE’NİN ÇÖZÜLEMEYECEK HİÇBİR SORUNU YOKTUR

Gelecek Partisi Yönetimi Hizmete Hazır

TÜRKİYE’NİN ÇÖZÜLEMEYECEK HİÇBİR SORUNU YOKTUR

Gelecek Partisi Hatay İl Başkanı Can Cankesen, Antakya İlçe Başkanı Aysel Horoz, bazı ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, il binasında basın mensuplarıyla kahvaltılı toplantıda bir araya gelerek gündeme dair açıklamada bulundu.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla düzenlenen toplantıya çok sayıda medya mensubu katıldı.

3 yıl önce 11 Aralık tarihinde Gelecek Partisi’nin kurulduğunu hatırlatan İl Başkanı Cankesen, Genel Başkan Ahmet Davutoğlu ve tüm parti mensuplarıyla birlikte Türkiye’ye hizmete hazır olduğunu vurguladı.

Cankesen, “Türkiye’nin çözülemeyecek hiçbir sorunu yoktur. Sorunu çözemeyenler vardır, bol bol vaat veriliyor ama herşey daha kötüye gidiyor. Hayat pahalılığı can yakıyor. Enflasyon 3 haneli oldu. Vatandaşlarımıza ekonomik refah sağlanmalıdır, enflasyon canavarı dizginlenmelidir.

Gelecek Partisi bu ülkeye hizmet için vardır. Partimizde yer alan ekonomik ve hukuk kadroları sorunların üstesinden gelecektir. Yerel bazda da Hatay ilimize hizmet için varız” dedi.

Antakya İlçe Başkanı Aysel Horoz da bu anlamlı günle ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Kadına yönelik şiddet her geçen gün toplumun kanayan bir yarası olarak çözüme kavuşmayı beklemektedir. Bilindiği üzere kadın cinayetlerinde her geçen gün sayı artmakta, tecavüz ve ölüm haberleri magazinleştirilip, kadın bedeni nesnelleştirilerek bir reyting malzemesi haline getirilmektedir.

Şiddetin temel nedeni ise toplumsal zihniyet dönüşümünün sağlanamamış olması ve şiddetin kaynağına odaklı çözümlerin geliştirilemeyerek, gerçek bir iradenin ortaya konulamamasıdır. Bu bağlamda, devletin kurum ve kuruluşlarına büyük görevler düşmektedir. Devletin kadına yönelik şiddetle mücadelede çok yönlü ve bütüncül politikalar üretmesinin yanı sıra, mücadelenin toplumsal düzeyde bir bilinç oluşturmak kaydıyla, genele yayılarak, etkin ve kararlı bir şekilde yürütülmesi gerekliliği vardır.

Gelecek Partisi olarak Kadına Karşı Sıfır Şiddet hedefimize ulaşmak için; Kadına yönelik şiddet konusunda, başta İstanbul Sözleşmesinin yeniden yürürlüğe konulması olmak üzere, kadın onurunu koruyacak, Ulusal ve Uluslararası standartlarda tüm tedbirleri alarak gerekli adımları atacağız! Kadına karşı işlenen tüm suçları Türk Ceza Kanunu’nda ağır suçlar kapsamına alacak, cezalarını arttıracağız!

Kadına yönelik şiddet suçlarında denetimli serbestlik ve koşullu salıverilme hükümlerinin uygulanmaması yönünde kanuni düzenlemeleri yapacağız! Cinayetle ve bedeni zararla sonuçlanan şiddet suçlarında haksız tahrik indiriminin kaldırılmasını sağlayacağız! Unutmayalım ki, “Kadına Yönelik Şiddet İnsanlığa İhanettir”. Kadınlar dünyada insan onuruna yakışır, şiddetten uzak ve eşit bir hayat hak ediyor. Dünyanın yarısını oluşturan, diğer yarısını da yetiştiren kadınların daha adil, daha huzurlu, daha güvenli ve barışçıl bir dünyada yaşayabilmesi ve şiddetin artık kadınların kaderinin parçası olmadığı bir gelecek için çalışıyoruz.” Dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 05:17
Güneş 06:37
Öğle 12:51
İkindi 16:16
Akşam 18:56
Yatsı 20:11
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı