Canlı yayında garabet: Numan Kurtulmuş'tan Milli Görüş tahrifatı

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Habertürk TV'de Milli Görüş Hareketi ile ilgili sözleri nedeniyle tepki topladı.

GÜNDEM 23.06.2022, 01:30
1
Canlı yayında garabet: Numan Kurtulmuş'tan Milli Görüş tahrifatı
AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'un, Habertürk TV'de katıldığı canlı yayında Milli Görüş Hareketi ile ilgili sözleri tepki topladı.
Canlı yayında Milli Görüş'ün ağırlıklı olarak AKP bünyesine temsil edildiğini ifade ederek tepkiye neden olan Kurtulmuş, şu ifadeleri kullandı:
Kurtulmuş, Saadet Partisi Genel Başkanlığı döneminde AKP'nin uygulamalarını sert dille eleştiren kişilerin başında geliyordu.
Kurtulmuş, Saadet Partisi Genel Başkanı olduğu dönemde AKP'deki yolsuzları gündeme getirerek, "Harun gibi gelip Karunlaşmayacağız", "Musa gibi gelip Firavunlaşmayacağız" gibi sloganlar kullanmış ve siyaset arenasında ses getirmişti.
Daha sonra 'Milli Görüş Temel Esasları'nı yok sayarak Saadet Partisi'nde usulsüz ve hukuka aykırı kongre sürecindeki girişimleriyle Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan'a karşı bayrak açan Kurtulmuş, olaylı bir şekilde Saadet Partisi'nden ayrılmış, HAS Parti'yi kurmuştu.
Erbakan Hoca'yı yarı yolda bırakan Kurtulmuş, AKP'ye olan muhalefetini yeni kurduğu partisinde bir müddet devam ettirmiş ancak burada da beraber yol yürüdüğü arkadaşlarını yarı yolda bırakarak kurduğu partisini kapatmış ve daha sonra politikalarına karşı çıktığı AKP'ye katılmıştı.
Kurtulmuş, Saadet Partisi Genel Başkanı olduğu dönemde özellikle Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hoca ve arkadaşları için sürekli vesayetçi imasında bulunmuştu.
Bugün AKP'de siyaset yapan Kurtulmuş, ülkeyi ve AKP'yi, 'Tek Adam Rejimi' haline getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın otoriter kişiliği karşısında adeta el pençe divan bir tavır sergiliyor.
Geçmişte Erbakan Hoca ve arkadaşları için isim vermeden 'vesayet ve parti içi vesayet' suçlamasında bulunan Kurtulmuş, Erdoğan'ın otoriter kişiliği karşısında 'sus-pus' bir tavır sergiliyor olması ise dikkat çekiyor.
Ayrıca Erbakan Hoca'nın "AKP'yi Siyonizm kurdu", "AKP'ye oy vermek demek İsrail'e ve ABD'ye oy vermek demektir" sözlerine rağmen Kutulmuş'un bugünkü çıktığı canlı yayında, "Milli Görüşü sadece bir parti olarak almamak lazım. Türkiye siyasetinde sosyolojik bir damardır. Ağırlıklı olarak AK Parti bünyesinde temsil edilmektedir" ifadelerini kullanması toplumu yanıltan bir değerlendirme olarak görüldü..
Erbakan Hoca, hakkın rahmetine kavuştuğunda Saadet Partisi Genel Başkanı olarak vefat etti.
Numan Kurtulmuş'un 'Milli Görüş'ün Temel Esasları'na uymayan genel başkanlığının ardından ilk kongrede Saadet Partisi Genel Başkanı seçilen Erbakan Hoca, Saadet Partisi hakkında şu ifadeleri kullanmıştı:
Ayrıca Erbakan Hoca, Saadet Partisi Genel Başkanı seçildiği 17 Ekim 2010 kongresinde Milli Görüş'ten ayrılan Numan Kurtulmuş'a yönelik isim vermeden, "Son olaylar Saadet Partisi'ni şuurlandırdı, çelikleştirdi, heyecanlaştırdı. Diğer partilere heves edenler büyük gaflet içindeler" şeklinde eleştiride bulunmuştu.
Ayrıca Erbakan Hoca, Numan Kurtulmuş'un ayrı parti kurmasıyla ilgili bir gazetecinin "Numan Kurtulmuş, ayrı parti kurdu. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?" sorusuna "Hiç..." cevabını vermesi ise hafızalardaki tazeliğini koruyor.
"Milli Görüşü sadece bir parti olarak almamak lazım. Türkiye siyasetinde sosyolojik bir damardır. Ağırlıklı olarak AK Parti bünyesinde temsil edilmektedir. En az iki genel başkan kadar sayın Necmettin Erbakan'ı tanıdığımı söylerim. Merhum Erbakan hayatını tek parti rejimi mücadelesine adamıştır. Bu tespiti yapmak yerindedir."
"Milli Görüşü'n sadece bir partisi var o da Saadet Partisi'dir. Milli Görüş'ün yok olduğunu söyleyen zihniyet şunu iyi bilsin ki daha önce Türkiye'nin en büyük partisi olduk. Birinci şahlanış, ikinci şahlanış ve bugün üçüncü şahlanışın adımını atıyoruz, gece gündüz demeden Saadet Partisi'ni iktidara taşımak için çalışacağız...
AKP nedir, Saadet Partisi nedir onu anlatacağız, bu zihniyet daha önce Demirel'i getirdi onu kullandı. Daha sonra bizim evladımız Özal'ı getirdi. Ardından Tayyip'i getirdi, aslı varken diğerlerini getiriyor. Hiç saman dolu kuş ile gerçek kuş bir olabilir mi? Saman dolu kuşlarla bunları kandırıyorlar. Bugün tarihi bir gün yaşıyoruz, oku sandıktan çıkardık, dokuz ay sonra yapılacak seçimlerde kendimizi anlatacağız ve iktidar olacağız.
Sizlere bir daha değişmez gerçekleri söyleyerek sözümü toplamak istiyorum. Nedir değişmez gerçekler? Hepimiz biliyoruz ki saadete ancak Milli Görüş ile erişilebilir, bir... Milli Görüş'ün bir tek partisi vardır, o da Saadet Partisi'dir, iki... Eğer birisi bende Milli Görüşçü'yüm derse palyaçoya benzer. Değişmez gerçek şudur: Milli Görüş'ün temel esaslarını ve uygulama esaslarını muhafazaya 41 seneden olduğu gibi bundan sonrada azami gayreti gösterelim; çünkü bu esaslara uyulmadan saadet olmaz. Yolumuz hakkı üstün tutmanın yoludur ve Saadet, saadetin tek çaresidir. Ve Zafer inananlarındır ve zafer yakındır"

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı