Cansuyu ekipleri kurbana hazır

Cansuyu, kurban organizasyonu kapsamında kriz bölgeleri başta olmak üzere, dünyanın dört bir yanında hayırseverlerin bağışlarını mağdurlara ulaştırmak için gidecek ekiplerinin eğitimleri tamamlandı.

GÜNDEM 21.06.2022, 05:35
2
Cansuyu ekipleri kurbana hazır
Cansuyu Derneği Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen “2022 Kurban Planlama ve Eğitim Toplantısı” ile gönüllülere kurban organizasyonu ile ilgili bilgilendirmeler yapıldı.

Kurban Bayramı’nda bağışçıların emanetleri ile alınan kurbanları vekalet yolu ile kesen ve kesim yaptığı bölgelerde dağıtan Cansuyu Derneği, bu sene de Türkiye, kriz bölgeleri ve mazlum coğrafyalarda muhtaçlar için kurban organizasyonları düzenleyerek hayırseverler ve muhtaçlar arasında gönül köprüleri kuracak. Hangi ülkede ne kadar kesim yapılacağı, mağduriyet ve muhtaçlık durumuna göre tespit edilecek olan organizasyonda, Cansuyu gönüllüleri ve partner kuruluşlar muhtaçlara kurban paylarını ulaştıracak.

Cansuyu Derneği Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen “2022 Kurban Planlama ve Eğitim Toplantısı”nda katılımcılara hitap eden Cansuyu Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü, derneğin düzenlediği 2022 Kurban Bayramı organizasyonu ile birlikte 18’inci dönemine girdiğine dikkat çekerek, “17 yıldır hayırseverlerin bağışlarını gönüllülerimiz ile birlikte mağdurlara ulaştırdık. Yıllar içerisinde hem dünyadaki mağduriyetler, mazlumiyetler arttı hem de bizim yardım gönderdiğimiz alanlarda bir artış oldu. Bu konudaki sloganımız şu; ‘Nerede bir acı, gözyaşı varsa Cansuyu Derneği orada var olmak mecburiyetindedir’. 17 senedir olduğu gibi bu sene Kurban Bayramı’nda da mağdurların yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Toplantıda konuşan Cansuyu Derneği Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yaşar ise Kurban Bayramı’nda görev alacak gönüllülerin yapacağı bu çalışmanın zor ve hayırlı bir iş olduğunu belirterek, gidilecek ülkelerin genel durumu ve ülkelerde dikkat edilecek konulara dikkat çekti.

Konuşmaların ardından Cansuyu Dış İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından ülkeler ve gidecek ekipler açıklandı. 2022 kurban organizasyonları kapsamında onlarca ülkede kurban faaliyeti gerçekleştirecek olan Cansuyu, mazlum ve mağdur coğrafyalara tecrübeli ekip başı, bölgenin dilini bilen tercüman, kameraman ve yardımcı elemandan oluşan tecrübeli ekiplerini gönderiyor. Ekiplerin belli olmasının ardından tanıtım birimi, dış ilişkiler birimi, basın ve muhasebe birimleri katılımcılara eğitim verdi. Genel değerlendirmenin ardından toplantı sona erdi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı