Cansuyu ekipleri yola çıkmaya başladı

Cansuyu, bu yıl 18’inci kez düzenleyeceği kurban organizasyonu için ekiplerini mazlum ve mağdur diyarlara göndermeye başladı. 

GÜNDEM 07.07.2022, 07:20
1
Cansuyu ekipleri yola çıkmaya başladı
Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Cansuyu derneği ekipleri bölgedeki ön hazırlıklarını tamamlamak için yola çıktı. Dün gece itibariyle yola çıkan Nijer, Çad, Uganda’ya gidecek ekipler Türkiye’den hayırseverlerin emanetlerini ulaştırmak için bölgeye doğru hareket eden ilk gruplar oldu.  Mazlum ve mağdur insanların bulunduğu bölgelere gönderilen ekipler kurbanlıkların seçimi, alımı, kontrolleri, kurbanlıkların kesim yapılacak bölgeye sevkleri, kesim hazırlıkları, görüntüleme hazırlıkları için çalışmalara başladı.

Cansuyu adına bölgeye giden Nijer ekip sorumlusu Yaşar Gürtoklu, yapılacak çalışmalar ile ilgili bilgiler verdi. Gürtoklu, yola çıkan ekiplerin konuya ilişkin oldukça hassas davrandıklarına değinirken, “Milletimiz tarafından verilen vekaletlerin emanetlerini taşıma sorumluluğunun farkındayız. Derneğimize teslim edilen emanetleri gerçek muhtaçlara ulaştırmak için Kurban Bayramı boyunca seferber halde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Kurban Bayramı’nın 3’üncü günü ikindi vaktine kadar bize emanet edilen kurbanlar ekiplerimiz tarafından satın alınacak, kesilecek ve kesilen bölgelerdeki muhtaçlara et olarak dağıtılacak” dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:47
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:27
Yatsı 20:49
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı