Son Dakika

Cansuyu, Kamerun’da 150 bin kişiyle bayram sevincini paylaştı

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Kamerun’un başkentine yaklaşık 1800 km mesafede olan Kousseri bölgesine mazlumlara kurban sevinci yaşattı.

DÜNYA 23.07.2021, 09:15
16
Cansuyu, Kamerun’da 150 bin kişiyle bayram sevincini paylaştı
Cansuyu'nun 8 kişilik Kamerun ekibi, Kamerun'un Kousseri bölgesine 150 bin kurban emanetini muhtaçlara dağıttı. 
Konuyla ilgili açıklama yapan Kamerun ekip sorumlusu Ömer Faruk Günenç, "Cansuyu olarak şiarlarının her daim gerçek muhtaçlara ulaşmak olduğunu bu bağlamda bölgede bayram boyunca gerçekleştirdiğimiz kurban kesim faaliyetlerini bağışçılarımızın hassasiyetine ve hislerine tercüman olacak bir şekilde hassasiyetle gerçekleştirdik. Cansuyu derneğimize bağış yapan tüm bağışçılarımıza en içten dileklerimizle teşekkür ediyoruz. Onların bizler üzerine yüklediği sorumluluğun farkında olarak bölgemizde ki kurban kesim faaliyetlerini en ince detayına kadar planlayarak sorunsuz bir şekilde gerçekleştirdik. Kurbanların bölgede sahih bir şekilde kesildiğini bağışçılarımıza da ulaştırmak için kesimlerden sonra kurbanlarının kesildiği bilgisini SMS ile bildirdik. Cansuyu olarak yıllardır bağışçılarımızın kalplerinin mutmain olması için kurban kesim videolarını görüntülü olarak ulaştırıyoruz. 
Kurban organizasyon ekibimizle birlikte bu yıl Kamerun’un 3 bölgesinde kesimler gerçekleştirdik, bölgelerdeki bu kesim çalışmalarını sağlıklı bir şekilde organize edebilmek için ekibimizle birlikte kurban kesim noktalarını bir gün öncesi  arefe giünü yerinde inceledik. Bölgelerde yapmış olduğumuz incelemerden sonra kurban  organizasyonu en sağlıklı bir şekilde gerçekleştirmek için hazırlıklarımızı tamamlayarak bayram namazını beklemeye başladık.Bayram namazını Kousseri’nin Goulfey bölgesinde yaklaşık 2 bin kişinin katılımıyla eda ettikten sonra kesimlerimizi Kamerun’un 3 bölgesinde iki gün içinde gerçekleştirerek yaklaşık 150 bin muhtacın sofrasına kurban etlerimizi ulaştırdık ve bir nebze olsun onlara gerçek bayram sevinci yaşatmaya çalıştık. Yapmış olduğumuz çalışmalar kapsamında Afrika bölgesinin ne kadar mümbit ve mağdur bir coğrafya olduğunu gözlemlemiş olduk. Bu arada gerçekleştireceğimiz yardım faaliyetlerinin bu mazlum coğrafyaya karınca kararınca Cansuyu olacağını,yapmış olduğumuz yardımlarla belki de ilk defa evlerine et girmesine, mazlumlatın sofralarında gerçek bayramın yaşanmasına vesile olduk. Bizlerde Cansuyu Kamerun ekibi olarak kurban emanetlerini yerine ulaştırmanın mutluluğuyla tüm islam aleminin kurban bayramını tebrik ediyor ve bölgede gerçekleştirdiğimiz yardım faaliyetlerinin hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hakk'tan niyaz ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı