Çavuşoğlu: Bazı dışişleri bakanları ile Kabil’e gitmeyi planlıyoruz

Taliban kontrolüne geçen Afganistan’daki gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirten Mevlüt Çavuşoğlu, “Bazı dışişleri bakanları ile Kabil’e gitmeyi planlıyoruz” dedi.

SİYASET 12.10.2021, 17:40
1
Çavuşoğlu: Bazı dışişleri bakanları ile Kabil’e gitmeyi planlıyoruz
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Endonezya Dışişleri Bakanlığı arasında “Kalkınma İş Birliği Anlaşması” imzalandı. Dışişleri Bakanlığında düzenlenen imza törenine Bakan Çavuşoğlu ile Endonezya Dışişleri Bakanı Retno Marsudi katıldı.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, küresel konularda Endonezya ile Türkiye’nin görüşlerinin örtüştüğünün altını çizerek, “İslam dünyası içinde İslam İşbirliği Teşkilatı için de sadece iki büyük ülke değiliz. İslam dünyası için ve özellikle sorunların çözümü için en çok hassasiyet gösteren iki ülkeyiz. Bu konuda yakın iş birliği içerisinde olduk ve bundan sonra da olacağız” şeklinde konuştu.
Bakan Çavuşoğlu, "Dostluğumuzun nişanesi olarak büyükelçiliklerimizin olduğu caddelere her iki ülkenin ilk cumhurbaşkanlarının ismini veriyoruz. Ankara'da Sukarno, Cakarta'da da Atatürk ismini büyükelçiliklerimizin olduğu caddeye veriyoruz." dedi.
Türkiye ve Endonezya'nın bölgesel ve küresel konularda görüşlerinin örtüştüğünü vurgulayan Çavuşoğlu, "İslam dünyası içinde İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) içinde sadece iki büyük ülke değiliz. İslam dünyası için, özellikle sorunların çözümü için en çok hassasiyet gösteren iki ülkeyiz. Bu konuda yakın iş birliği içinde olduk. Bundan sonra da yakın iş birliği içinde olacağız." diye konuştu.

Çavuşoğlu, Afganistan ve Arakanlı Müslümanlar (Rohingya) konularını da ele aldıklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Rohingya Müslümanları konusunda Endonezya'nın takdir ettiğimiz rolünü bir kere daha vurgulamak istiyorum ve teşekkür ediyorum. Aynı şekilde Türkiye, Rohingyalı kardeşlerimiz ister Myanmar'da olsun ister Bangladeş'te olsun elinden gelen desteği veriyor ve Rohingyalı kardeşlerimiz için de Kovid-19 aşısı gönderme konusunda bugün tekrar teyitleştik. En kısa zamanda bu aşıları ileteceğiz.
Afganistan'daki durumu yakından takip ediyoruz. Önümüzdeki süreçte bazı diğer dışişleri bakanlarıyla beraber Kabil'e gitmeyi planlıyoruz. Retno'yla bunu New York'ta da görüşmüştük. Diğer bazı dost ve kardeş bakanlar da bu fikri çok sevdiler. Bunun planlamasını da önümüzdeki günlerde gerçekleştireceğiz."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı