Çavuşoğlu'ndan Erdoğan provokasyonu tepkisi: İsveç'in sorumluluğu var

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsveç'te Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik provokatif olaya tepki gösterdi. ABD ve Rusya'yı sözlerini tutmamakla eleştiren Çavuşoğlu "İsveç'in sorumluluğu var" dedi.

GÜNDEM 13.01.2023, 18:40
1
Çavuşoğlu'ndan Erdoğan provokasyonu tepkisi: İsveç'in sorumluluğu var
NATO üyeliğiyle gündeme gelen ve Türkiye ile terörle mücadelede konusunda işbirliği yapan İsveç'in başkenti Stockholm'de dün terör örgütü PKK yandaşları Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın maketini asarak provokasyon yapmıştı. Türkiye'den olaya dair sert açıklamalar gelirken bir tepki de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan geldi. Provokatif olaya tepki gösteren Çavuşoğlu,  ABD ve Rusya'yı sözlerini tutmamakla eleştirerek, "İsveç'in sorumluluğu var" dedi.

İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani ile görüşmesi sonrasında basın toplantısında konuşan Çavuşoğlu şu ifadeleri kullandı: 
"İsveç’te PKK/YPG’nin başka bir provokasyonunu gördük. Aslında bu hem ırkçı hem de nefret suçu içeren bir eylemdir. İsveç’in de mücadele etmesi gereken bir eylemdir. Terörle mücadele konusunda anayasasını İsveç değiştirdi. O kanunlara bile gerek yok. Bu eylem, şehrin merkezinde belediyenin hemen önünde herkesin gözü önünde gerçekleşti. İsveç’in burada sorumluluğu var, buradan kaçamazlar. Hele hele kınayarak hiç kaçamazlar.
Tüm Avrupa ülkelerinin bu terör örgütüne karşı daha kararlı olması gerekiyor."

ABD’nin Suriye’de PKK/YPG desteğinin devam ettiğini de dile getiren Çavuşoğlu, "Bu bizim için bir tehdittir. ABD ve Rusya da verdiği sözü tutmamıştır. Rusya da tutmadı. Sözlerinde durmaları gerekiyor. Biz bu konuları da gündeme getireceğiz" açıklaması yaptı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı