Çavuşoğlu'ndan mülteci mesajı: Dönmeleri için çalışmalarımız var

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, mülteciler konusunda bir çalışma başlatıldığını söyledi.

GÜNDEM 12.09.2021, 15:05
6
Çavuşoğlu'ndan mülteci mesajı: Dönmeleri için çalışmalarımız var
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'nın Manavgat ilçesinde basın mensuplarına gündem dair açıklamalarda bulundu.
Tartışma konusu haline gelen mültecilerle ilgili çalışma başlattıklarını belirten Bakan Çavuşoğlu, "Artık mültecilerin güvenli şekilde ülkelerine döndürülmesi, gönderilmesi için uluslararası toplumdan daha iyi bir destek görmeye başladık. Başta BM Mülteciler Yüksek Komiserliği'yle Suriyeliler başta olmak üzere mültecilerin ülkelerine döndürülmesi için çalışmalarımız var'' diye konuştu.
Lübnan, Ürdün ve Irak gibi komşu ülkelerle bir inisiyatif başlattıklarını söyleyen Çavuşoğlu, zorla iterek değil ülkesine dönen insanlar için okul, eğitim, sağlık, istihdam projelerini hayata geçirerek ilerlemek gerektiğini belirtti.
İç savaş devam ettiği için Avrupa ülkelerinin bugüne kadar Suriye'nin yeniden inşasına karşı çıktığını söyleyen Bakan Çavuşoğlu, "Bu doğruydu, savaş devam ederken bir ülkenin yeniden inşası gerçekçi değildi" dedi.
Afganistan ve Suireye'deki yaşananları ele alan Çavuşoğlu, "İnsanları hemen göndermek doğru da değil, mümkün de değil. Biz yine de bu işin bir sorun olduğunu görüyoruz, toplumda bir rahatsızlık da var. Ama bu işe ırkçı ve faşizan bir yaklaşımla bakmak son derece yanlıştır" diye konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı