Çavuşoğlu'ndan Suriye açıklaması: Rusya'dan davet aldık

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye, Rusya, Suriye ve İran Dışişleri Bakanları görüşmesi ile ilgili gelecek hafta Moskova'da toplantı için davet aldıklarını açıkladı.

GÜNDEM 08.03.2023, 13:35
Çavuşoğlu'ndan Suriye açıklaması: Rusya'dan davet aldık
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile ortak basın toplantısında Suriye konusunda değindi.
Çavuşoğlu, Türkiye, Rusya, Suriye ve İran Dışişleri Bakanları görüşmesi ile ilgili gelecek hafta Moskova'da toplantı için Rusya'dan davet aldıklarını söyledi.
Çavuşoğlu, "Dışişleri Bakanları toplantısı için çalışmalar devam ediyor. Bunu 4’lü bir şekilde yapmayı planlıyoruz. Rusya'dan olası Dışişleri Bakanları toplantısı için teknik bir toplantı yapılması teklifi geldi. Dışişleri Bakanları toplantısının hazırlıkları yapılacak. Gelecek hafta Moskova’da teknik toplantı için Rusya'dan davet aldık. Biz de bu toplantıya katılacağız. İran da katılacak" diye konuştu.

Çavuşoğlu, BM yardımlarının Suriye'ye kesintisiz şekilde sürdüğünü ifade etti.
Çavuşoğlu, "Kilis’te açılan iki tane sınır kapımızın da insani yardımlar için kullanılabileceğini söylemiştik. Kilis tarafından da Suriyelilere yardım ulaştırıldı. BM’nin yardımları kesintisiz şekilde devam ediyor. İnsani yardım için hava sahamızı da açtık" dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı