Son Dakika

Çavuşoğlu’ndan “Suriye’ye yeni harekat” açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ''ABD ve Rusya, Suriye için verdiği sözleri tutmadı, Suriye'de bölgenin teröristlerden temizlenmesi için gerekeni yapacağız'' dedi.

DÜNYA 13.10.2021, 13:55
2
Çavuşoğlu’ndan “Suriye’ye yeni harekat” açıklaması
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Nikaragua Dışişleri Bakanı Denis Moncada Colindres ile ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantı sonrası, Suriye'nin Mera kasabasında PKK/YPG'li teröristlerin saldırısı sonucu iki Özel Harekat polisimizin şehit olmasıyla ilgili açıklama yapan Çavuşoğlu, şunları söyledi:
– ABD, Türkiye’ye sınır ötesinden yapılan saldırıyı kınıyor, silahı sen verip sen eğitiyorsun, sonra göstermelik mesaj veriyorsun. Bu samimiyetsiz bir açıklamadır.
– YPG/PKK’nın Türkiye’ye roket atma menzili aşağı yukarı 30 kilometre. ABD ve Rusya ile bir mutabakata varmıştık. Her ülke de bu bölgedeki teröristleri 30 km güneye çıkaracaktı.
– ABD ve Rusya, Suriye için verdiği sözleri tutmadı. Her iki ülkede sorumlu. Yapacağımız şey kendi göbeğimizi kendimiz kesmek. Suriye’de bölgenin teröristlerden temizlenmesi için gerekeni yapacağız.
– Bölgede boşluk olması terör örgütlerinin lehine olacaktır. PKK/YPG’ye yönelik yapacağımız her hamle Suriye’nin toprak bütünlüğü için de önemli.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı