CB Erdoğan’ın Akşener üstünden ‘altılı masa’ planı deşifre oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İYİ Parti’ye seslenerek “masadan kalk” çağrısında bulunması dikkat çekti. Gazeteci yazar Mehmet Tezkan Erdoğan’ın bu çağrısıyla neyi hesapladığını yazdı.

GÜNDEM 18.11.2022, 10:30 18.11.2022, 11:20
4
CB Erdoğan’ın Akşener üstünden ‘altılı masa’ planı deşifre oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Zirvesi sonrası dün uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, 6’lı masa üyelerinden olan İYİ Parti’ye “Altılı masayı terk et” çağrısında bulunmuştu. Erdoğan, “Temenni ederiz ki bunlar da bir dönüşüm yapmak suretiyle gerek bu masayı terk etmek gerekse milli ve yerli bir duruş sergilemek üzere konumunu yeniden gözden geçirir.” demişti.
İYİ Parti Genel Başkanı Akşener ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’a cevaben, “Erdoğan'ın yaptığı zikzaklara alıştık. Yani masada oturan kendileri, açılımları yapanlar kendileri, teröriste 'terörist' diyemeyenlerle aynı yerde bulunan kendileri. Ama iş zora düşüldüğü zaman da yerli ve milli ilan edilen biziz.” demişti.
Gazeteci yazar Mehmet Tezkan, Erdoğan-Akşener atışmasının nereye varabileceğine dair bir değerlendirmede bulundu. Tezkan, “Gelelim başlıktaki sorunun yanıtına bu atışma hiçbir yere varmaz. Siyaseti, televizyonlardaki tartışma programlarını belki bir gün meşgul eder o kadar…” dedi.
Mehmet Tezkan, Erdoğan’ın İYİ Parti’ye yönelik ‘masadan kalk’ çağrısının iki nedenle yapıldığı savundu. Halk TV yazarı Mehmet Tezkan, şunları kaydetti:
“Kısaca bir araya gelmeleri mümkün değil. Bunu iki taraf da biliyor. Biliyorsa Erdoğan neden laf atarak ortalığı kızıştırıyor?İki nedenlerle…BİR: Yerli ve milli çağrısıyla İYİ Parti seçmenin kafasını karıştırabilir miyim, altılı masanın ruhunu bozabilir miyim hesabı yapıyor.İKİ: Yaptıkları hataların üzerine örtmek, Akşener’in sert eleştirilerini geçiştirmek, tartışmayı başka boyuta çekmek, atışmaya dönüştürmek için gündem değiştirmeye çalışıyor.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı