Çekya'da hükümet ABD ile savunma anlaşmasını onayladı

Çekya hükümeti, ABD ordusunun ülkede konuşlandırılmasını ve iki ordu arasındaki işbirliğini öngören askeri savunma anlaşmasını onayladı.

GÜNDEM 26.04.2023, 21:20
Çekya'da hükümet ABD ile savunma anlaşmasını onayladı
Çekya Başbakanı Petr Fiala, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı sırasında onaylanan anlaşmanın önemine işaret ederek, ülkenin güvenliğini artırmaya yönelik bir adım olduğunu söyledi.
Savunma Bakanı Jana Cernochova da ABD'nin, ülkenin savunma alanındaki en önemli müttefiki olduğunu belirterek, transatlantik bağların güçlendirilmesinin Çekya için hayati önem taşıdığını kaydetti.
Uzun süredir müzakereleri devam eden anlaşma, ABD ordusunun Çekya'da konuşlanmasına ve Çek Silahlı Kuvvetleri ile işbirliğine yasal bir zemin sunacak. Ancak, böyle bir durumun gerçekleşebilmesi için bir tür tezkereye ihtiyaç duyulacak ve meclis onayıyla Amerikan askerleri bu ülkede yer alabilecek.
Anlaşmanın iki ülke savunma bakanları tarafından ne zaman imzalanacağı henüz bilinmezken, hükümetin onayladığı anlaşmanın meclisten geçtikten sonra Cumhurbaşkanı Petr Pavel tarafından imzalanması gerekiyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı