Son Dakika

Çelebi değiştirdi: İYİ Parti'nin bekletilen hakkı AK Parti'ye geçti

Eski CHP'li Mehmet Ali Çelebi, bugün AK Parti saflarına geçtiğini resmen duyurdu. Bu gelişme sonrası Meclis aritmetiği de değişti ve boş bekletilen İYİ Parti'nin üyelik hakkı AK Parti'ye geçti.

GÜNDEM 11.10.2022, 16:15
4
Çelebi değiştirdi: İYİ Parti'nin bekletilen hakkı AK Parti'ye geçti
Bağımsız İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, 2021 yılında CHP'den istifa edip Memleket Partisi'ne oradan da Şubat 2022’de istifa edip bugün AK Parti’ye katıldı. Mehmet Ali Çelebi’nin AK Parti’ye katılması sonrası TBMM’de sandalye sayısı da değişti.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nda (RTÜK) 3 aydır boş olan üyelik, İYİ Parti'ye geçecekti fakat RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin aylardır, TBMM’ye üye seçimi için yazı göndermemişti.

RTÜK Üyesi İlhan Taşcı, sosyal medya platformu Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Mehmet Ali Çelebi'nin AK Parti’ye katılmasıyla boş olan RTÜK Üyeliği'nin AK Parti’ye geçtiğini duyurdu.
İlhan Taşcı, şunları kaydetti:

“Vekil pazarlıklarıyla boş olan RTÜK üyeliği; Mehmet Ali Çelebi’nin Ak Parti’ye katılımıyla İyi Parti’den Ak Partiye geçti. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin de 3 aydır boş olan üyelik için seçim yazısını “gönül rahatlığıyla” artık TBMM’ye gönderebilir!”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı