Son Dakika

Cem Küçük: Geçen sene faiz inince dolar uçuyordu şimdi öyle olmuyor

Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından dün dolar rekor kırmıştı. Cem Küçük ise "Geçen sene faiz indirilince dolar uçuyordu, şimdi öyle olmuyor" dedi.

EKONOMİ 23.09.2022, 08:15
Cem Küçük: Geçen sene faiz inince dolar uçuyordu şimdi öyle olmuyor
Merkez Bankası dün faizi indirdikten sonra dolar rekor kırarak 18.40 seviyesine ulaşmıştı. Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük ise "Geçen sene faiz indirilince dolar uçuyordu, şimdi öyle olmuyor. Kur korumalı mevduat çıkınca dolar bir ara 12 TL’ye indi. Sonra tekrar 18 lira oldu. Ama geçen seneki şartlar olsaydı dolar belki uçardı." dedi.
"Ülkeye 24 milyar dolar para girdi. Çok büyük rakam bu. Dört gün önce Hazine uygun bir faizle 26 milyar TL borçlandı. Bunlar iyi haberler." diyen Küçük, şunları kaydetti:

"Türkiye, Batı’nın aksine faizleri indiriyor. Amerika Merkez Bankası faizleri 75 baz puan artırdı. Avrupa Merkez Bankası da aynı hamleleri yapıyor. Nobelli iktisatçı Joseph Stiglitz faizi artırmanın bir işe yaramadığını söyledi.
Tabii ABD ve AB’nin yaptıklarının işe yarayıp yaramadığını görmek için biraz zaman lazım. Ama bize bakarsak durum şu: Döviz geçen seneki gibi olmuyor. Yani çok artmıyor. Geçen yıl faiz düşecek haberi bile dövizin uçmasına yetiyordu. Bakalım ne olacak?"

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı