Cem Küçük: Türkiye olmasa bazı ülkeler aç kalkacaktı

Cem Küçük, Türkiye'nin tahıl koridorundaki rolünü hatırlatarak "Türkiye olmasa bazı ülkeler kelimenin gerçek manasıyla aç kalkacaktı" dedi.

GÜNDEM 08.08.2022, 07:50
4
Cem Küçük: Türkiye olmasa bazı ülkeler aç kalkacaktı
Financial Times'a konuşan bir Batılı yetkilinin, Türkiye'nin Rusya ile ilişkilerini derinleştirmesinin batıda endişeye neden olduğuna yönelik açıklamasını köşesine taşıyan Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük, Türkiye'nin tahıl koridorundaki rolünü hatırlattı. Küçük, "Türkiye olmasa bazı ülkeler kelimenin gerçek manasıyla aç kalkacaktı" dedi.
"Türkiye’ye teşekkür etmesi gereken Batı bir de şirketlere Türkiye’yi terk mi edin diyecek? Batı eğer yeni bir ilişki istiyorsa öncelikle PKK ve FETÖ konularında adım atmalı. PKK/YPG’ye destekleri kesmeli. ABD öldürülen teröristlere başsağlığı dilememeli." diyen Küçük, şu ifadeleri kullandı:

"Tahıl koridoru için Türkiye’nin kapısını çalmamalı Batı. Tamam Rusya’nın işgal girişimi yanlış. O zaman sorunu çözsün ABD ya da AB. Her şeyi sürüncemede bırakıp sonra da niye böyle oluyor diye şikâyet edilmez. İnsan bazen Batı’yı da anlamıyor. Neyi niçin şikâyet ettiğini de bilmiyoruz. Suriye meselesini öyle bıraktınız. Ukrayna size güveniyordu ama çaresiz kaldı. Üstelik bu kış gazı kesse bazı AB ülkeleri soğuktan donacak. Batı Soğuk Savaş’taki gibi tam biat istiyor ama o dönem geçti. Türkiye çıkarı neyi gerektiriyorsa onu yapıyor. Bu kadar basit. Batı’nın anlamadığı da bu."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı