Son Dakika

Cem Küçük'ten 10 büyükelçi sınır dışı edilecek iddiası

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kavala için çağrıda bulunan 10 büyükelçiye tepki gösterdi. Erdoğan, "Bunları ülkemizde ağırlamak gibi bir lüksümüz olamaz sözleri sonrası 'sınır dışı edilecekler' iddiası geldi.

GÜNDEM 21.10.2021, 15:20
Cem Küçük'ten 10 büyükelçi sınır dışı edilecek iddiası
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Angola, Togo ve Nijerya ziyareti dönüşü uçakta gazetecilerle bir araya gelerek sohbet etti. Erdoğan, 10 büyükelçinin, Osman Kavala'ya ilişkin yaptığı açıklamaya "Bu Soros artığını savunanlar, bunu nasıl bıraktırırız gayreti içindeler. Türkiye’ye böyle bir ders vermek haddinize mi sizin? Kimsiniz siz? Söyledim Dışişleri Bakanımıza, bizim bunları ülkemizde ağırlamak gibi bir lüksümüz olamaz." sözleriyle tepki gösterdi. 

Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük, sosyal medya platformu Twitter hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerini değerlendirdi. 
Almanya, ABD, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İsveç, Kanada, Norveç ve Yeni Zelanda büyükelçilerinin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararı doğrultusunda iş insanı Osman Kavala için “serbest bırakılma” çağrısı yapmıştı. Çağrılar sonrası Dışişleri Bakanlığı 10 büyükelçiyi bakanlığa çağırıp bu hadsiz açıklamanın kabul edilemez olduğunu söylemişti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, iş adamı Osman Kavala'nın serbest bırakılması için çağrıda bulunan 10 büyükelçiyle ilgili Türkiye dönüşü yaptığı, "Söyledim Dışişleri Bakanımıza, bizim bunları ülkemizde ağırlamak gibi bir lüksümüz olamaz." ifadeleri gündem oldu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu sözlerini Twitter hesabında değerlendiren Cem Küçük, büyükelçilerin sınır dışı edileceğini söyledi. Küçük, "Cumhurbaşkanı Erdoğan Osman Kavala için çağrı yapan 10 büyükelçi hakkında net konuştu: 'Dışişleri Bakanımıza söyledim, bizim bunları ülkemizde ağırlamak gibi bir lüksümüz olamaz.' Büyükelçiler deport edilecek." igadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı