Cem Küçük'ten Erdoğan'a seçim uyarısı: Tam düzeldi derken

Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük, doğal gaz ve elektriğe gelen zamlarla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı uyardı.

GÜNDEM 05.09.2022, 07:10
2
Cem Küçük'ten Erdoğan'a seçim uyarısı: Tam düzeldi derken
Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük, doğal gaz ve elektriğe gelen zamlarla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı bugünkü "Tam düzeliyor derken gelen enerji zamları..." başlıklı yazısında uyardı.
Türkiye'nin seçimlere gittiği bu süreçten enerji fiyatlarına gelen zamların Cumhur İttifakı'nı zorda bırakacağını kaydeden Küçük, "Bu kışın daha rahat geçmesi lazım ki, seçimlere rahat girilsin. Gerçi bu seçimler en zor seçimler olacak. Hükûmetin yeni yıldaki hamlelerini görmek lazım. Yeniden zamlar gelir ve kış zor geçerse Cumhur İttifakı zorlanır" dedi.
İşte Cem Küçük'ün bugünkü yazısının ilgili bölümü şu şekilde:
"21 Aralık 2021’de dolar 18 TL’yi görmüştü. Hiç beklenmedik şekilde dolar zirve üstüne zirve görüyordu.
Hükûmet akıllı bir adımla Kur Korumalı Mevduat’ı gündeme getirdi ve dolar 12 TL’ye kadar düştü. Toplum derin bir nefes aldı. Derken yılbaşında elektrik ve doğalgaza büyük oranda zam geldi. Millet tam döviz düşmüşken bu zamlar nereden geldi dedi.Mayıs-haziran ayına kadar pahalılık vb devam etti. Yazın nispeten biraz daha rahatlama oldu. Asgari ücrete yüzde 30 zam geldi. Eylüle kadar biraz rahatlama olmuşken elektrik ve doğalgaza yüzde 20 zam geldi. İş yerlerine yüzde 50 uygulandı.Enerji maliyetlerindeki artış herkesin malumu. Dünyanın nasıl bir sıkıntıyla karşı karşıya olduğu muhakkak. Bu kış nasıl geçirecek Avrupa, bunun hesabını yapıyor. Hepsi doğru.
Bu kışın daha rahat geçmesi lazım ki, seçimlere rahat girilsin. Gerçi bu seçimler en zor seçimler olacak. Hükûmetin yeni yıldaki hamlelerini görmek lazım.
Yeniden zamlar gelir ve kış zor geçerse Cumhur İttifakı zorlanır. Elbette asgari ücret zamları, Karadeniz’de bulunan gazın evlere verilmesi ve faturaların düşmesi, yerli araba TOGG’un nisanda çıkacak olması vb halka moral olacaktır.
Bunu muhalefet de biliyor. 1 yıldır süren hayat pahalılığının halktaki yansıması nasıl olacak onu göreceğiz. Yani halk ben mağdur oldum deyip muhalefeti seçecek ya da 20 yıldır memnunum, arada sıkıntı oldu diye hükûmetten vazgeçmem diyecek. 2023 Haziran’ında anlayacağız.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı