Cemal Enginyurt duyurdu: Millet İttifakı, Cumhurbaşkanı adayını...

Demokrat Parti (DP) Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayını nerede ve nasıl açıklanacağını sosyal medya hesabından duyurdu.

GÜNDEM 23.10.2022, 18:45
1
Cemal Enginyurt duyurdu: Millet İttifakı, Cumhurbaşkanı adayını...
Türkiye, Haziran ayında yapılması öngörülen seçimlere kilitlendi.
Siyaset arenası giderek sertleşirken, en çok tartışılan konuların başında Altılı Masa’nın Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı geliyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen günlerde yaptığı konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na seslenerek, “Hodri meydan, çık karşıma” çağrısında bulunmuştu.
Muhalefet cephesi ise adayın seçim takvimiyle birlikte açıklanacağını söylüyor.
Altılı Masa’nın önemli paydaşlarından Demokrat Partisi’nin Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, adayın açıklanma şeklini duyurdu.
Enginyurt, şu ifadeleri kullandı:
"Millet masasının Cumhurbaşkanı adayını, Ankara meydanında 5 milyon insanımızın katılacağı mitingle açıklayacağız. 13. Cumhurbaşkanı, Çankaya yokuşunda, M. KEMAL ATATÜRK emrinde olacaktır."
Güçlendirilmiş parlamenter sistem hedefiyle bir araya gelen CHP, İYİ Parti, DP, Saadet, Gelecek ve DEVA Partisi'nin oluşturduğu 6’lı Masa son olarak 2 Ekim’de bir araya gelmişti.
6 liderin yaptığı yazılı açıklamada cumhurbaşkanı adayına da vurgu yapılmış ve “Altılı Masa hedefine emin adımlarla ilerlemektedir ve göstereceğimiz ortak Cumhurbaşkanı adayı, Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı olacaktır” denilmişti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:53
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:23
Yatsı 20:43
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı