Son Dakika

Cemal Enginyurt, Kılıçdaroğlu’nun oy oranını verdi: İnanıyorum…

Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, 13. Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kazanabileceğine inandığını söyleyerek Kılıçdaroğlu'nun oy oranına ilişkin tahminde bulundu.

GÜNDEM 09.03.2023, 11:00
4
Cemal Enginyurt, Kılıçdaroğlu’nun oy oranını verdi: İnanıyorum…
Gazeteci yazar Ruhat Mengi’ye konuşan DP’li Cemal Enginyurt, önümüzdeki seçimlerde 13. Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yüzde 55’le seçimi kazanabileceğini söyledi.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in masaya dönmesinin umut verdiğini söyleyen Cemal Enginyurt, Kılıçdaroğlu’nun adaylığına ilişkin ise, “İttifakın en önemli aktörlerinden biri adayımız oldu. Millete anlatacağız, seçimi alacağız.” dedi.
Cemal Enginyurt, seçimin kazanılması halinde ABB Başkanı Mansur Yavaş ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ‘cumhurbaşkanı yardımcısı’ olarak görevlendirilmeleri tartışmalarına ilişkin, “Recep Tayyip Erdoğan “İstanbul'u kaybeden Türkiye'yi kaybeder diyorsa, hakikaten böyle olacağı da apaçık ortadaysa Recep Tayyip Erdoğan böyle bir adaylık halinde İstanbul'u ele geçirip oradan devşireceği rant düzeniyle 16 milyona ulaşma imkanı bulacakken bunu durdurmanın yolu da belediye başkanının yoluna devam etmesidir.” değerlendirmesinde bulundu.
Cemal Enginyurt, Ruhat Mengi’nin “belediye başkanlarının adaylığı sizce neden devamlı gündemde tutuldu, bu kadar beklemeden Masa'nın Kılıçdaroğlu ismi üzerinde anlaşması gerekmez miydi?” sorusuna şöyle cevap verdi:

“Süreç bu şekilde işledi ama sonuçta doğru noktaya gelindi. Ben seçimler neticesinde bu tartışmaların çok anlamlı olmadığının görüleceğine inanıyorum, Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 55'le seçimi kazanacaktır.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı