Cemal Enginyurt'tan facia bölgesinden tepki: Buna ‘kader’ diyemeyiz...

Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, "Buna ‘kader’ diyemeyiz, tedbir alınmalı, can güvenliği sağlanmalı, insanımızın canının bir değeri olduğu bilinmeli" dedi.

GÜNDEM 16.10.2022, 18:55
Cemal Enginyurt'tan facia bölgesinden tepki: Buna ‘kader’ diyemeyiz...
DP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Bartın'da 41 kişinin hayatını kaybettiği maden ocağına gitti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasına tepki gösteren Enginyurt, "Buna ‘kader’ diyemeyiz, tedbir alınmalı, can güvenliği sağlanmalı, insanımızın canının bir değeri olduğu bilinmeli" dedi.

İhmallerin araştırılması gerektiğini belirten Enginyurt, “Demokrat Parti heyeti olarak, patlama meydana gelen Amasra’daki maden sahasındayız. Patlamada hayatını kaybeden işçilerimiz için emekçi kardeşlerimize başsağlığı dileyip patlama ile ilgili bilgi aldık. Kaderci çözüm değil, ihmal varsa araştırılıp gereği yerine getirilmelidir” diye konuştu.

Yaşanan facianın büyüklüğüne dikkat çeken Demokrat Partili Enginyurt, tedbir önlemlerine değindi.
Olayı 'kader' olarak nitelendiremeyeceklerini ifade eden Enginyurt, "Demokrat Parti olarak, Genel Başkan Yardımcımız Gökhan Pınarbaşı, Merkez Karar Kurulu üyemiz Kürşat Şahin, Diyarbakır İl Başkanı’mız Sedat Erge, Yenice ilçe teşkilatımız ile birlikte Amasra’dayız. Hakikaten, 41 vatandaşımızın hayatını kaybettiği bu yerde olmak bize büyük bir üzüntü verdi. Buna ‘kader’ diyemeyiz, tedbir alınmalı, can güvenliği sağlanmalı, insanımızın canının bir değeri olduğu bilinmeli. Dolayısıyla 41 vatandaşımızın kaybetmiş olmak, Türkiye açısından, Bartın açısından, Amasra açısından, maden şehitleri açısından çok üzücüdür. Allah mekanlarını cennet etsin, Allah ruhlarını şad etsin, kalanlara sabır niyaz ediyoruz. Demokrat Parti teşkilatı olarak her zaman yanlarındayız, mekanları cennet olsun" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 16 Nisan 2024
İmsak 04:31
Güneş 05:56
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:21
Yatsı 20:41
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı