Cemil Çiçek o kareyi hatırlattı: Baksana çay toplama bile gidiyorlar

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi Cemil Çiçek, “Yargı bağımsızlığı güzel bir slogan ama yargıç kalitesi olmadan içi boş bir laf” dedi.

GÜNDEM 21.10.2021, 11:05
20
Cemil Çiçek o kareyi hatırlattı: Baksana çay toplama bile gidiyorlar
Karar gazetesi yazarı İsmet Berkan’a konuşan Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi Cemil Çiçek, yargı camiasına ilişkin bir dizi eleştiriler yöneltti.
Aynı zamanda geçmiş dönemde Adalet Bakanı olarak da görev yürütmüş olan Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi Cemil Çiçek, “Yargı bağımsızlığı güzel bir slogan ama yargıç kalitesi olmadan içi boş bir laf” dedi.
Çiçek, hukuk eğitiminin kalitesi ve süresine ilişkin olarak “Belki 6, hatta 7 yıla çıkarmak lazım hukuk fakültelerini” görüşünü dile getirdi. Geçmişte bu konuda Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) ile yapılan temasları hatırlattı.
İsim vermeden yargıç ve savcılara eleştiriler yönelten Çiçek, şu ifadeleri kullandı:
“Yargıçlık, savcılık mesleğini seçen kişi, hayatının kısıtlanmasını da kabul etmiş demektir. Öyle herkesle düşüp kalkamaz, birlikte sosyal ortamlar dahil vakit geçirdiği herkese dikkat etmelidir. Hal kağıdı bunun içindi. Ama baksanıza şimdi kimlerle fotoğrafları çıkıyor, çay toplamaya, zeytin toplamaya bile gidiyorlar.”
Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi Cemil Çiçek "Yargı bağımsızlığı güzel bir slogan ama yargıç kalitesi olmadan içi boş bir laf" sözleriyle  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Mayıs 2016’da düzenlediği iki günlük Rize ziyaretine dönemin Yargıtay, Danıştay ve Sayıştay başkanlarının katılmasını hatırlattı. Yargının başkanlarının Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte çay toplaması tartışmalara yol açmıştı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:53
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:23
Yatsı 20:43
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı