Cemil Çiçek: Seçim yaklaşmışken seçmeni uzaklaştırmanın bir anlamı yok

Cemil Çiçek, laiklik tartışmaları ile ilgili "Sonuç getirecek bir tartışma değil" dedi. Çiçek, "Seçim yaklaşmışken bazı seçmeni uzaklaştırmanın bir anlamı yok" ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 20.09.2021, 07:50
7
Cemil Çiçek: Seçim yaklaşmışken seçmeni uzaklaştırmanın bir anlamı yok
Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Cemil Çiçek, laiklikle ilgili son günlerdeki tartışmaya "Sonuç getirecek bir tartışma değil. Durup dururken bir sorun oluşturmanın, seçim yaklaşmışken bazı seçmeni uzaklaştırmanın bir anlamı yok” diyerek katıldı.
Halk TV yazarı Fikret Bila, Çiçek'le laiklik tartışmalarını konuştu. Fikret Bila’nın yazısının ilgili kısmı şöyle:
Çiçek, laiklikle ilgili son tartışmaları nasıl değerlendirdiğine ilişkin soruma “yararlı ve sonuç getirecek bir tartışma olarak görmediği” yanıtını verdi ve gerekçelerini şöyle açıkladı:

Çiçek, tartışmayı pratik açısından anlamsız kılan bir diğer faktöre de şöyle dikkati çekti:

"Türkiye’nin birçok meselesi varken, durduk yere böyle bir tartışma yapılmasını yararlı ve pratik açıdan anlamlı bulmuyorum. Bizim laiklikle ilgili bir sorunumuz yok. Laiklikte bir tereddüt yok. Anayasa’nın ilk 4 maddesiyle ilgili de bir sorunumuz yok. Kaldı ki, gerek Cumhur İttifakı’nın gerek Millet İttifakı’nın Meclis’te anayasa değişikliği yapacak bir çoğunluğu da yok. Bu durumda böyle bir tartışmayı yürütmenin anlamı ve pratik bir sonucu yok. Ayrıca henüz partilerden biri ortaya birinci maddesinden yürürlük maddesine kadar hazırlanmış bir anayasa taslağı metni de ortaya koymuş değil. Hangi metin üzerinden tartışacaksınız?"
"Şimdi bir ittifak içindesiniz. Cumhur İttifakı’nın içinde olan MHP’nin görüşü var. MHP için anayasanın ilk 4 maddesi kırmızı çizgi. Bunu ilân etmiş bir parti ile ittifak söz konusu. MHP’nin bu tutumunun pratikte bir anlamı var. Laiklik konusunda bir tereddüt de olmadığına göre sonuç getirecek bir tartışma değil. Durup dururken bir sorun oluşturmanın, seçim yaklaşmışken bazı seçmeni uzaklaştırmanın bir anlamı yok."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı