Cevdet Yılmaz görevi devraldı: Beklentileri karşılayacağız

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, görevi Fuat Oktay'dan devraldı. Devir teslim töreninde konuşan Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi vurgusunda bulundu.

GÜNDEM 05.06.2023, 11:45
3
Cevdet Yılmaz görevi devraldı: Beklentileri karşılayacağız
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Türkiye Yüzyılı olarak ifade ettiğimiz Cumhuriyetimizin İkinci Yüzyılı'nı hep birlikte bir şahlanma dönemi haline getireceğiz. Her alanda yeni projeler, yeni fikirler koyarak ilerleyeceğiz" dedi.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, görevi Fuat Oktay'dan devraldı.
Cevdet Yılmaz konuşmasına şu sözlerle başladı:
Yeni görevle sorumluluklarının ve yüklerinin arttığını belirten Cevdet Yılmaz konuşmasını şöyle sürdürdü:
2023 seçimleriyle tüm Türkiye'nin kazandığını belirten Yılmaz şu ifadeleri kullandı:
Seçim beyannamesinde açıklanan politikaların birer birer hayata geçirileceğini vurgulayan Yılmaz konuşmasını şöyle tamamladı:
"Öncelikle Türkiye Yüzyılı kabinesinde Cumhurbaşkanı Yardımcılığı görevini şahsıma tevdi eden Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarımı sunuyorum. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçişin ardından ilk Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak görev yapan kıymetli dostum Fuat Oktay'a emekleri için yürekten teşekkür ediyorum."
"Son seçimlerde halkımız bir kez daha yeni yönetim sistemine evet demiştir. Yeni yönetim sistemimizin gelişerek, güçlenerek, yeni şartlara adapte olarak Türkiye'mizin bir kazanımı olarak devam edeceğini özellikle vurgulamak istiyorum.  Milletimiz seçimlerde hem Meclis çoğunluğunu Cumhur İttifakı'na vererek hem de Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'la yola devam diyerek iradesini net bir şekilde ortaya koymuştur. Bu büyük destek bizim de sorumluluğumuzu, yükümüzü daha da artırmaktadır. Siyasi istikrarla ekonomik istikrarın ve halkın refahına dönük çalışmaların ilişkisini çok net bir şekilde görüyoruz. Hiçbir koalisyon yaşanmadan, hiçbir belirsizlik yaşanmadan halka hizmete devam edeceğiz. Bu belirsizliklerin ortadan kalkması bütün alanlarda milletimizin beklentilerini karşılayacağımız anlamına geliyor."
"2023'te yaşanan bu tarihi seçimlerde demokrasimiz kazanmıştır, tüm Türkiye kazanmıştır. Dünyanın ve bölgemizin zor bir dönemden geçtiğini biliyoruz. Bu dönemde zorluklar kadar fırsatların da olduğunu biliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın tecrübeli, dirayetli liderliğinde bu zorlukların üstesinden gelmeye ve yeni fırsatları değerlendirmeye kararlıyız."
"21. Yüzyılın yükselen ülkeleri arasında yerimizi alacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Türkiye Yüzyılı olarak ifade ettiğimiz Cumhuriyetimizin İkinci Yüzyılı'nı hep birlikte bir şahlanma dönemi haline getireceğiz. Her alanda yeni projeler, yeni fikirler koyarak ilerleyeceğiz. Vatandaşlarımızın bizden beklentilerini gerçekleştirmeyi sürdüreceğiz. Her yaptığımız ilgili tüm taraflarla işte danışmaya, konuşmaya özen göstereceğiz. Temel ilkemiz adalet olacak. Kalkınmakta olan ve yüksek gelirli ülkeleri ligini hedefleyen ülke olarak seçim beyannamemizde detaylı olarak ifade ettiğimiz politikaları birer birer hayata geçireceğiz. Sürdürülebilir, insan odaklı bir kalkınma hedefimiz olacak. Azimle çalışacağız, çok çalışacağız."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:53
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:23
Yatsı 20:43
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı