Ceza Hukuku Akademisi'nden 'Başıboş köpekler toplatılsın' çağrısı

Ceza Hukuku Akademisi, başıboş köpeklerin toplatılması ve sahiplendirilemeyenlerin uyutulması çağrısında bulundu.

AİLE 04.11.2022, 11:40
7
Ceza Hukuku Akademisi'nden 'Başıboş köpekler toplatılsın' çağrısı
Türk hekimlerinin uzun yıllar süren mücadelesiyle bitme noktasına gelen kuduz, memleketin başına yeniden bela olabilir.
Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde 2 çocuk başıboş köpekler tarafından ısırıldı. Isırılan 12 yaşındaki M.E. kuduza yakalandı. İlçede daha önce 36 kişinin başıboş köpekler tarafından ısırıldığı ve sağlık kuruluşlarına başvuru yapmadığı ortaya çıktı.
Ankara Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edilen M.E.'nin ailesi TamgaTürk'e yaptığı açıklamada, doktorların M.E. için "Umut yok" dediğini aktardı.

5199 sayılı kanunla birlikte yasal olarak başıboş köpeklerin toplatılmalarının önüne geçilmesiyle birlikte başıboş köpekler ülke çapında bir soruna dönüştü.
Doğal koşullarda çok daha kısa süre yaşayan köpekler, sokaklarda gezerek muhtelif şekillerde kendilerini besleyen topluluklar sayesinde uzun süre hayatta kalıyor ve çok daha kolay biçimde ürüyor. Giderek büyüyen üreme hızı ve belediyelerin faaliyetlerini baltalayan köpeksever yapılanmalar nedeniyle süratle artan köpek popülasyonu, sonunda Türkiye'ye yıllar önce kapanmış bir defteri yeniden açtırıyor: Kuduz.
Ceza hukuku alanında çalışan avukatlar tarafından kurulan Ceza Hukuku Akademisi, başıboş köpeklerin toplatılması, toplatılan köpeklerin bir kampanyayla sahiplendirilmesi ve sahiplendirilemeyenlerin uyutulması için çağrı yaptı.
Ceza Hukuku Akademisi şu çağrıda bulundu:
"Geniş bir kamu faaliyetiyle, sokak köpeklerinin tamamının toplatılması ve yürütülecek sahiplendirme kampanyası sonrasında kalanların uyutulması gerekmektedir. Bu noktadaki kamu faaliyeti, 5199 sayılı kanundaki cezai yaptırımlardan muaf tutulmalıdır."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı