Chelsea'nin yeni sahibi atağa kalktı: Transfer piyasası alev aldı

Chelsea'nin yeni patronu Todd Boehly transfer atağını başlattı. Gelecek sezon Manchester City ve Liverpool'u geçebilecek bir kadro kurmayı hedefleyen Maviler'de transfer listesi belli oldu.

SPOR 11.05.2022, 18:35
4
Chelsea'nin yeni sahibi atağa kalktı: Transfer piyasası alev aldı
Chelsea'nin yeni patronı Todd Boehly, ilk transferiyle futbol dünyasına damga vurmak istiyor.
Mirror gazetesinin Marca'ya dayandırdığı habere göre Todd Boehly önderliğindeki Chelsea, Monaco'nun genç Fransız yıldızı Aurelien Tchouameni için kesenin ağzını açacak. 
Avrupa devlerinin transfer listesini süsleyen Aurelien Tchouameni için Chelsea 75 milyon euro'yu gözden çıkarmış durumda. Avrupa basınındaki haberlere göre Fransız genç oyuncuyla Real Madrid ve Liverpool da ciddi şekilde ilgileniyordu.
Alman teknik adam Thomas Tuchel'in istekleri doğrultusunda başka isimleri de gündemine alan Chelsea, Leipzig'in sezona damga vuran hücuma dönük orta sahası Christopher Nkunku ve West Ham United'ın orta sahadaki yıldızı Declan Rice'ı da  kadrosuna katmak istiyor.
Listedeki isimlerin de takıma katılmasıyla birlikte Chelsea'nin en az Manchester City ve Liverpool kadar şampiyonluk yarışında iddialı olacağı tahmin ediliyor.

Avrupa futbolunun en büyük takımları arasında yer alan İngiliz ekibi Chelsea, son günlerde yaşadığı çalkantılı süreci geride bıraktı. Kulübün 2003 yılından bu yana sahibi olan Rus milyarder Roman Abramovich, yaptırımlar sonrası satışa çıkardığını duyurmuştu.
Chelsea'nin satışa çıkmasının ardından kulübün içinde bulunduğu kaotik ortam, yeni sahiple birlikte sona erdi.
Kulüpten yapılan açıklamaya göre, Amerikan Beyzbol Ligi takımlarından Los Angeles Dodgers'ın ortağı Todd Boehly'nin yanı sıra Clearlake Capital, Mark Walter ve Hansjoerg Wyss'in aralarında bulunduğu grupla anlaşmaya varıldı. Satışın mayıs ayı sonunda tamamlanmasının beklendiği belirtildi.
Anlaşma gereği yatırımın 2,5 milyar sterlinlik kısmı, kulüp hisselerini satın almak için kullanılacak ve daha önce Abramovich'in açıkladığı gibi hayır kurumlarına bağışlanmak üzere Büyük Britanya'daki dondurulmuş bir banka hesabına yatırılacak. Hesaptaki para İngiliz devletinin onayı olmadan transfer edilemeyecek.Paranın 1,75 milyar sterlinlik kısmı ise Stamford Bridge Stadı, akademi, kadın takımı, Kingsmeadow Stadı ve Chelsea Vakfı için yapılacak ek yatırımlara aktarılacak.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı