Chelsea'nin yıldızı Kante'den heyecanlandıran açıklama: Beşiktaşlıyım

Chelsea'nin Fransız yıldızı N'Golo Kante, ünlü Türk şef Nusret Gökçe'nin kendisini Fenerbahçe'ye davet etmesi teklifi üzerine verdiği cevapla Beşiktaş taraftarını heyecanlandırdı.

SPOR 03.11.2022, 15:05
4
Chelsea'nin yıldızı Kante'den heyecanlandıran açıklama: Beşiktaşlıyım
Dünyanın en iyi merkez orta saha futbolcularından biri olarak kabul edilen Fransız futbolcu N'Golo Kante'nin  Beşiktaş ile ilgili söylediği sözler gündem oldu. Türk şef Nusret Gökçe'nin restoranında yemek yiyen ve sonrasında kameralar karşısına geçen 31 yaşındaki futbolcu söyledikleriyle herkesi şaşırttı. Nusret'in kendisini  Fenerbahçe 'ye davet etmesi üzerine Kante, açıklamalarıyla Beşiktaşlılar'ı mest etti. İşte detaylar...

N'Golo Kante daha önce Türkiye'ye gelmiş ve yakın arkadaşı olan Fode Koita'nın kulübü Kasımpaşa'yı ziyaret etmişti. Chelsea bu sezon sadece 2 maçta forma giyebilen 31 yaşındaki oyuncu, 2022 Dünya Kupası'nda da forma giyemeyecek.

Altyapısından yetiştiği Suresnes'ten 2010 yılında Boulogne'a transfer olarak profesyonel olan Kante, 2013'te ise Caen'in yolunu tutmuştu. 2 yıl sonra 9 milyon Euro'ya Caen'in yolunu tutan Fransız orta saha, 1 yıl sonra ise tam 35.8 milyon Euro bedelle Chelsea'ye imza atmıştı.

N'Golo Kante, 2018'de Kasımpaşa kulübünü ziyaret etmiş, Caen'de birlikte forma giydiği eski takım arkadaşı Fode Koita ile görüşmüştü. 

Tottenham'ın hocası Antonio Conte, Chelsea orta saha oyuncusu N'Golo Kante'nin büyük bir hayranı olduğunu söyledi. Tecrübeli çalıştırıcı Spurs'ü önümüzdeki yaz Fransız futbolcu için bir transfer savaşına sokabileceği bildiriliyor. Ancak Lilywhites, Kante'nin Stamford Bridge'deki sözleşmesinin sonuna yaklaşırken, Barcelona'nın da ilgisi olduğunu ve yaz döneminde Katalan ekibiyle yarış içerisinde olacağı ifade edildi.

Kante, 2016 yılında Leicester City ile beklenmedik bir Premier Lig şampiyonluğu kazandıktan sonra Conte tarafından Chelsea'ye transfer edilmişti. Orta saha oyuncusu İtalyan hocanın dümendeki ilk sezonunda arka arkaya zaferler elde ederken, Fransız futbolcu o sezon verimli bir dönem geçirdi.

Chelsea’nin ön liberosu N’Golo Kante tam bir Türkiye hayranı... Fransız futbolcunun bu hayranlığının nedeni ise Paris’te spor ve iş dünyasından birçok kişinin gittiği diş hekimi Dr. Gökhan Çağrıcı ile tanışması... Aslen Sivaslı olan Çağrıcı ailesiyle yakın dost olduğunu belirten yıldız futbolcu, öyle ki M. City zaferi sonrası Çağrıcı ailesini arayarak “Dualarınızla beni motive ettiniz” demiş ve teşekkür etmiş. İşte Kante’nin açıklamaları...

Yaklaşık 1 yıl önce diş tedavisi nedeniyle önce Gökhan sonrasında ailesiyle tanıştık, dost olduk. Onları ailemin bir parçası gibi görüyorum. Hatta Gökhan’ın annesine ben de ‘Hatun Anne’ diyorum. Annem gibi...

Hatun anne bana Türk lezzetlerini tattırdı. Fransa’da Michelin yıldızlı usta aşçılara şapka çıkartacak kadar lezzetli yemekler yapıyor. Özellikle ev köftesi, sütlaç ve çayı muhteşem. Gökhan’ın hem sohbeti hem de aile ortamı beni inanılmaz etkiledi. ‘

Ne zaman sıkılsam huzur bulmak için Hatun Anne’yi ararım. Bana sürekli destek ve moral veriyor. Porto’daki Şampiyonlar Ligi finali öncesinde bana moral ve motivasyonu Hatun Anne verdi. Bana dua ettiğini söyleyince kendimi daha güçlü hissettim.

Türkiye benim için inanılmaz bir manevi atmosferi olan ülke... Kasımpaşa’daki Koita, Fenerbahçe ’de oynayan Nabil Dirar, Erzurumspor’da oynayan Aatif ve birkaç arkadaşım Türkiye’de oynadılar ve çok seviyorlar. Benim de Türkiye’ye inanılmaz sevgi bağım var. Gökhan ile İstanbul’a gelerek camileri gezdim. Özellikle Sultanahmet’te sabah namazında inanılmaz bir huzur ve rahatlık yaşadım. Bu atmosfer anlatılmaz yaşanır... İstanbul tablo gibi. Boğaz’da bir otelde konakladım, büyülendim.
Dünyanın en çok tarih kokan kenti bence İstanbul. Her köşesinde ayrı bir hikaye görebiliyorsunuz. Özellikle Türkiye hakkında bulduğum tüm kitapları okuyorum.

Chelsea'nin Fransız orta sahası N'Golo Kante Türk şef Nusret'le bir araya geldi. Kante'nin dışında bir de tercümanın bulunduğu ortamda sosyal medyada çok konuşulan bir diyalog yaşandı. Sakatlığı nedeniyle Fransa'yı 2022 Dünya Kupası'nda yalnız bırakacak N'Golo Kante'ye Fenerbahçe gelmesi yönünde bir telkinde bulunuldu. 31 yaşındaki oyuncu, "Hayır, hayır. Beşiktaş" yanıtını verdi. 'Bir gün Fenerbahçe'ye gelmelisin' şeklindeki öneriyi Kante, "Ben Beşiktaşlıyım. Türkiye'de favori takımım Beşiktaş." şeklinde cevapladı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı