CHP, 'aday aramaya gerek yok' deyip ismini açıkladı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Bodrum'da partililere yaptığı konuşmada, 'aday aramaya gerek yok' deyip Kemal Kılıçdaroğlu'nun ismini andı...

SİYASET 16.06.2022, 15:15
17
CHP, 'aday aramaya gerek yok' deyip ismini açıkladı
CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, bir dizi ziyaret için Muğla'nın Bodrum ilçesine geldi. 
CHP Bodrum İlçe Başkanlığı'nda partililerle bir araya gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, burada yaptığı konuşmada altılı masanın cumhurbaşkanı adayı için konuştu. 
Her seçimin önemli olduğunu vurgulayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Her seçim bizim için önemli dedik. Bu seçim gerçekten bizim için çok önemli. Onlara Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni tekrar onaylatma fırsatını verirsek sonra ne olacağını bilemeyiz. Böyle bir gücü eline geçirdikten sonra bize 3,5 yılda bunu yapanın, bu gücü tekrar ele geçirdiğinde ne yapacağını bilemeyiz. Bir saniye dahi boş vaktimizin olmaması lazım. Genel başkanımız, milletvekillerimiz, örgütümüzle hep beraber yollarda olmamız lazım. Kapı kapı dolaşıp, içinde bulunduğumuz durumu anlatıp çözüm yollarını da anlatmak zorundayız.” diye konuştu.Seyit Torun şöyle devam etti:“Adayımızı 6'lı masanın iradesiyle günü gelince açıklarız. Tayyip Erdoğan istedi diye, talep etti diye tuzağına düşmeyiz. Zamanı ve yeri gelince adayımız açıklanır. Bizim adayımız belli. Hep birlikte mücadele verdiğimiz bir süreç var. 6'lı masayı oluşturan, adalet yürüyüşü yapan, bütün farklı siyasi partileri bir araya getiren, demokrasi için her türlü bedeli ödemiş bir genel başkanımız var, aday aramaya gerek yok. Bu ülkeyi güçlendirilmiş demokratik parlamenter sisteme getirecek tek isim var; o da Kemal Kılıçdaroğlu. Elbette 6'lı masa bunun kararını verecek. Başkalarının bizi çekmek istediği yere girmeyelim.”Altı siyasi parti genel başkanının farklı zamlarda yaptığı açıklamada, altılı masa etrafında cumhurbaşkanı adayı için herhangi bir isim konuşulmadığını söylemişlerdi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı