CHP, başsavcılığa 'siyasi cinayet' dilekçesi sundu

Savcılığın bilgi istediği CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, avukatı aracılığıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na 'siyasi cinayetler/tehditler' konulu bir dilekçe sundu.

GÜNDEM 16.10.2021, 11:00
4
CHP, başsavcılığa 'siyasi cinayet' dilekçesi sundu
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Siyasi Cinayetler ve Tehditler” söylemi üzerine resen soruşturma başlatmış ve Kılıçdaroğlu’nun bilgisine başvurmak istemişti.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik sosyal medya platformu Twitter hesabından, "Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatı çerçevesinde Ankara C. Başsavcılığına dilekçe sunup, "Siyasi Cinayetler/Tehditler" özelinde başlatılmış soruşturmanın asıl muhatabı Erdoğan'dır! Öncelikle onun ifadesini alın! O ifadeden sonra beyanda bulunacağız dedik.." açıklamasında bulundu. 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, son günlerde siyasi cinayet ve suikast duyumlarıyla ilgili açıklamalarda bulunmuş, Cumhurbaşkanı Erdoğan ise dün cuma namazı sonrası şunları söylemişti:
"Şu anda da tabii bizler de yargıya özellikle müracaat ederek sorgulanmasını istedik. Kimse çıksın ortaya dedik. Ona göre de bu kim olursa olsun böyle bir siyasi cinayetin işlenmesine, bunun ülkemizde yer etmesine asla bizler iktidar olarak fırsat vermeyiz. Bu tür iftira atanlara da meydanı boş bırakmayız."
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin'de gazetecilere yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "iktidardan gitmemek için her şeyi yapabileceğini" savunarak, "Siyasi cinayetler kaygım var" demişti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı