CHP, GATA'nın yeniden açılması için kanun teklifi verdi

CHP TBMM'de, Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nin yeniden kurulması ve askeri kurumların yine eskiden bağlı oldukları kurum ve kuruluşlara devredilmesine yönelik kanun teklifi verdi

SİYASET 24.12.2022, 10:35
1
CHP, GATA'nın yeniden açılması için kanun teklifi verdi
CHP Gaziantep Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu üyesi Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, kapatılıp Sağlık Bakanlığı'na devredilen Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nin (GATA) yeniden kurulması ve Sağlık Bakanlığı İle Sağlık Bilimleri Üniversitesi'ne devredilmiş askeri kurum ve kuruluşların Milli Savunma Bakanlığı (MSB) ile GATA’ya devredilmesi hakkında kanun teklifi verdi.
Cumhuriyet’te yer alan habere göre, Yılmazkaya, teklif sonrasında, “Cumhuriyetin kuruluş aşamasından bugüne, bulunduğumuz coğrafyadaki tüm tehditlere karşı ve terörle mücadeleye kadar çok önemli görevler üstlenmiş bir yapı olan ordumuz ne kadar önemliyse, bunun arkasındaki tamamlayıcı unsur olan askeri hastaneler ve askeri doktorlarımızda bir o kadar önemlidir” açıklamasını yaptı.
Dünyanın hiçbir yerinde hiçbir ülke, hiçbir devlet; ordusunu, askerî doktorundan ve askeri hastanesinden mahrum bırakmadığına dikkat çeken Yılmazkaya, “15 Temmuz sonrası bu konuda atılan yanlış adım; ordumuz ve Mehmetçiğimiz için hayati öneme sahip olan askeri hastanelerimizi ve askeri doktorlarımızı baypas etmiştir. Ordu sağlık sistemi maalesef bozulmuştur. Askerî cerrahi ve savaş cerrahi ayrı bir deneyim, başlı başına bilgi, beceri, disiplin ve tecrübe gerektiren bir alan olmasına rağmen askeriyeyi, askerî doktorlardan arındırarak sivilleştirmek çok büyük yanlışlık olmuştur. Askerî doktorun görevini sivil doktora yaptırabileceğini sananlar büyük yanılgı içindedirler” diye ifade etti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı