CHP, HDP'li Semra Güzel'in fezlekesi için oyunun rengini açıkladı

Son dakika haberi... Cumhuriyet Halk Partisi, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in milletvekilliği dokunulmazlığının kaldırılması için evet oyu vereceklerini söyledi.

SİYASET 19.01.2022, 16:30
7
CHP, HDP'li Semra Güzel'in fezlekesi için oyunun rengini açıkladı
CHP, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in, öldürülen PKK'lı terörist Volkan Bora ile çekilen fotoğrafları sonrası dokunulmazlığının kaldırılması istemiyle TBMM’ye gönderilen fezlekesine evet diyeceğini açıkladı.
CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, basında yer alan fotoğrafları nedeniyle dokunulmazlığının kaldırılması istemiyle hakkında fezleke düzenlenen Güzel hakkında yaptığı açıklamada, "Soruşturmasının yürüyebilmesi açısından bu dosyaya özel olarak dokunulmazlığının kaldırılması noktasında 'evet' oyu kullanacağız." dedi.
Özgür Özel, bir PKK'li ile fotoğrafı nedeniyle dokunulmazlığının kaldırılması istenen HDP Diyarbakır Miletvekili Semra Güzel'in dokunulmazlık fezlekesinin yarın karma komisyonda görüşüleceğinin anımsatılması üzerine, "HDP'li Semra Güzel büyük bir yanlış yapmış. Cumhurbaşkanının valilere, kaymakamlara, alay komutanlarına 'dokunmayın' dediği zamanda bir teröriste dokunmuş. Bu affedilir bir şey değil. Ama biz Semra Güzel'in örgüt kıyafetleriyle çektirdiği fotoğraf ve elindeki silahla çektirdiği fotoğrafın doğru olmadığını, bunun milletvekilliğiyle bağdaşır olmadığını, soruşturmasının yürüyebilmesi açısından bu dosyaya özel olarak dokunulmazlığının kaldırılması noktasında 'evet' oyu kullanacağız." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı