CHP İstanbul Başkanı Kaftancıoğlu hakkında soruşturma başladı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirmesi nedeniyle CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında soruşturma başlatıldı.

SİYASET 15.08.2022, 17:50
4
CHP İstanbul Başkanı Kaftancıoğlu hakkında soruşturma başladı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözleri gerçekçesiyle CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında resen soruşturma başlatıldı.
Yargıtay 3. Ceza Dairesi, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na verilen cezalarının bir bölümünü onamış ve karar demokratik siyasete yönelik müdahale nedeniyle kamuoyunun tepkilerine neden olmuştu.
Erdoğan'ın avukatları aracılığıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına sunulan suç duyurusu dilekçesinde, Kaftancıoğlu'nun 12 Ağustos'taki toplantıda yaptığı konuşmada Erdoğan'a yönelik küçük düşürücü, aşağılayıcı ve hukuk düzeni tarafından hiçbir şekilde kabul edilemeyecek bir üslup ile yüz kızartıcı ifadeler kullanmak suretiyle onur, şeref ve haysiyetini zedelediği ve ağır hakaretler ile kişilik haklarını ihlal ettiği iddia edildi. 
Dilekçede, "Şüpheli hiçbir ahlaki ve toplumsal değerle bağdaşmayacak şekildeki ifadelerle müvekkilime alenen hakaret etmiş ve bu hakaretleri basın yoluyla yapması sebebiyle suçun nitelikli hali sübut bulmuştur." ifadesine yer verilerek, "Cumhurbaşkanına alenen hakaret" suçundan Kaftancıoğlu'nun cezalandırılması istendi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı