CHP 'sansür yasası' için AYM'ye başvurdu: Bu bir stalin yasasıdır

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay,'sansür yasası'nın hapis cezası öngören 29. maddesinin yürürlüğünün durdurulması talebi ile Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu. 

SİYASET 18.10.2022, 16:55
4
CHP 'sansür yasası' için AYM'ye başvurdu: Bu bir stalin yasasıdır
Muhalefetin ve basın meslek örgütlerinin 'sansür yasası' olarak nitelendirdiği halk arasında endişe ve panik oluşturanlara 3 yıla kadar hapis cezası öngören 29. maddenin de aralarında bulunduğu Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi', Meclis'te kabul edilerek yasalaşmıştı.
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, 'sansür yasası'nın 29. maddesinin iptali istemiyle AYM'ye başvurduğunu açıkladı. Konuya ilişkin açıklama yapan Altay "Bu bir Stalin yasasıdır. Bu yasa muhalefeti, medyayı, basını, sosyal medyayı susturmaktır. Kendi yalanlarını gerçek gibi sunmak, gerçekleri yalan diye nitelemek yasasıdır ve kabulü mümkün değildir." ifadelerini kullandı.
Engin Altay'ın açıklamaları şöyle:
“Bu bir Stalin yasasıdır. Bu yasa muhalefeti, medyayı, basını, sosyal medyayı susturmaktır. Kendi yalanlarını gerçek gibi sunmak, gerçekleri yalan diye nitelemek yasasıdır ve kabulü mümkün değildir. Yüksek mahkemenin kararı var. 153'e ve kararın bağlayıcılığına aykırı. 29. madde ile ilgili başvuruyu bekletmeksizin yürürlüğün durması bakımından bir an önce ele alınmasını yüce mahkemeden talep ediyorum. Bu kanun, Türkiye'de demokrasiyi tahrip etmekle kalmaz, Türkiye'yi dünya milletler ailesi içinde demokrasi liginden düşürmez, kategori dışında tutar. 29.madde artık yürürlükte. Bir savcı vatandaşın bir sözü üzerinden bu yasaya göre insanları kodese atabilir. Yürütmenin durdurulması noktasına bir an önce talebimizin acilen gündeme alınmasını, demokrasimizin daha çok tahribat almaması için talep ettik.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı