CHP Sözcüsü Öztrak: Halen bir darbe korkunuz varsa yakınlarınıza bakın

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, bazı emekli amirallerin yayımladığı metni darbe iması içerdiği ve CHP'nin talimatıyla hazırlandığı iddialarına tepki gösterdi.

SİYASET 09.04.2021, 18:20
13
CHP Sözcüsü Öztrak: Halen bir darbe korkunuz varsa yakınlarınıza bakın
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, gündeme ilişkin basın toplantısını CHP Adıyaman İl Başkanlığı'nda düzenledi. Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bazı emekli amirallerin Montrö bildirisinin darbe iması içerdiği ve CHP'nin talimatıyla yayımlandığı iddialarını eleştirdi.
Faik Öztrak, "Sayın Erdoğan, halen bir darbe korkunuz varsa, bunu dışarılarda aramayın, sarayınızın içine ve en yakınlarınıza daha dikkatli bir bakın. Hatta sarayınıza bekçi yaptıklarınıza bir bakın. Millet iradesine darbe; TBMM’nin oy birliğiyle kabul ettiği bir sözleşmeden, tek bir imzayla çıkmakla olur. Millet iradesine darbe milletin Meclisi’nde reddedilen bir yasayı Meclis’in kayyum başkanı eliyle tüzüğe aykırı bir biçimde yeniden vekillere dayatarak olur. Millet iradesine yapılan bu darbelerin hiçbiri askerlerin postalıyla yapılmamıştır. Bu darbelerin hepsinde Erdoğan’ın mokasen izleri vardır." diye konuştu.
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, özetle şunları söyledi:

Erdoğan’ın şahsım hükümetinin tedbirleri zamanında almaması, Bilim Kurulu’nu dekor yapması, aşı tedarikinde gecikilmesi sonucunda geldik. Elbette Ak Parti Genel Başkanı’nın milletin sağlığını hiçe sayıp, partisinin kongrelerini lebalep doldurması, bir de üstüne caka satarak, millete kötü örnek olması sonucunda bu noktaya geldik. Gezdiğimiz bazı ilçelerde vaka sayılarının Ak Parti kongresinden sonra patladığı söyleniyor. Ak Parti’nin büyük kongresini yapmasının üzerinden tam 15 gün geçti. Son 15 günde aşısı, yani çaresi olan bir virüs yüzünden 2 bin 739 yurttaşımızı kaybettik. Memlekette darbe mi arıyorsunuz? Darbe işte budur. Bu milletimizin sağlığına, canına yapılan bir darbedir. Virüs Allah’tan, ama tedbir almak da kuldan.

Aşılamada da büyük adaletsizlikler yaşanıyor. Kim öncelikli, kim ayrıcalıklı, bunlar birbirine karıştı. ‘Apartman görevlilerine aşılamada öncelik tanınsın’ dedik. Ekmeğimizi getiren, kapıdan çöpümüzü alan görevliye aşı yok. Her gün belediye otobüsüyle okula giden öğretmene aşı yok, ama futbol antrenmanına Ferrari’siyle giden futbolcuya aşı çok. Bu mudur hak, adalet? Bunun sorumlusu kim? Bu ülkede hükümet yok mu? Elbette sorumlu yaptıklarıyla ve yapmadıklarıyla Erdoğan Şahsım Hükümeti’dir. Erdoğan şahsım hükümeti, bir darbe de esnaflarımıza karşı yapıyor. Lokantalar, restoranlar, kafeler, kahvehaneler bir yılı aşkın süredir belini doğrultamıyor. Kongre salonlarını lebalep dolduranlar, kahvehane ve düğün salonlarını, salgın gerekçesiyle boşalttıkça boşaltıyor.

Milleti inim inim inletenler son bir haftadır artık kabak tadı veren bir komedyayı sahneliyor. Ununu elemiş, eleğini asmış amirallerin kaleme aldıkları bir açıklama üzerinden darbe mağduriyeti çıkarmaya uğraşıyorlar. Mağduriyet çıkarmaya çalışsalar neyse, bir de bu emekli amiraller ‘Kılıçdaroğlu’ndan emir aldı’ diyerek bize iftira atıyorlar. Yetmiyor bir de bu amirallerin ailelerini fişliyorlar bu fişlemeleri de basına sızdırıyorlar bunu ancak darbeciler yapar. Erdoğan, komplo ve kumpas uzmanı darbeci arıyorsa, sarayındaki altun varaklı aynalara bakacak.

Tek adam vesayet rejiminin düğmesine basıldıktan sonra hep beraber gördük ki millet iradesine darbe sadece asker postalıyla olmaz. Millet iradesine darbe sivillerin mokasenlerle de oluyor. Millet iradesine darbe 2015’te 7 Haziran seçim sonuçlarını tanımayarak milleti mal ve can güvenliğiyle korkutarak ve seçimleri tekrarlatarak olur.  Milletin seçtiği bir başbakanı parti içi oyunlarla alaşağı ederek olur. Tek adam vesayet rejimine geçmek için 20 Temmuz’da OHAL ilan edip sarıklı darbecilerin bombaladığı gazi meclisi devre dışı bırakarak olur. Millet iradesine yapılan bu darbelerin hiçbiri askerlerin postalıyla yapılmamıştır. Bu darbelerin hepsinde Erdoğan’ın mokasen izleri vardır. CHP’nin darbelere karşı tavrı çok nettir. Biz darbelerin her türlüsüne karşıyız. Adıyaman’dan bir kez daha tekrarlıyorum. Türkiye’de askeri darbe dönemi bitmiştir. İlk seçimlerden sonra, milletimizin oylarıyla da 20 Temmuz 2016’dan beri süren sivil darbe dönemi de bitecektir.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı