CHP'den HDP açıklaması: Millet İttifakı'nın içinde yok

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, FOX TV'de HDP ile ittifak tartışmalarına ilişkin olarak, "Millet İttifakı'nın içinde HDP yok." dedi.

SİYASET 12.01.2022, 13:40
9
CHP'den HDP açıklaması: Millet İttifakı'nın içinde yok
CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, FOX TV'de İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat'in konuğu oldu.  Önümüzdeki sonbaharda seçim beklediklerini bekleyen CHP'li Salıcı, HDP ile ittifak tartışmalarına ilişkin olarak, "Millet İttifakı'nın içinde HDP yok ve katılmak gibi bir talebi de yok" dedi.
Seçime ilişkin açıklamalarda bulunan Oğuz Kaan Salıcı, önümüzdeki sonbaharı işaret etti. Salıcı, "AKP kolay kolay seçim istemez. Elinde mevcut bir güç var ve bunu devam ettirmek ister. Biz de ülkenin bu sıkıntıdan çıkması için seçim olmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Seçime hazır olduklarını belirten Salıcı, "Bugün de seçim olsa hazırız. Seçime hazır olmanın koşulları var. Bu pazar seçim olsa CHP sandıkların başına yerleştireceği sandık sorumlularının yüzde 95'i hazır. Sandığa ne giriyorsa onun çıkmasını sağlamamız lazım. Vatandaşımızın da kendi oyuna sahip çıkacağı bir sorumluluk göstermesi lazım. Biz çok seçim kaybettik ama bu sefer kazanacağız. Nerede yanlış yaptık diyerek çok ders çıkarttık. Eğer ders çıkarmamış olsaydık 31 Mart seçimlerinde İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya, Mersin toplam 11 büyükşehir CHP tarafından yönetiliyor olmazdı. Nüfusun yüzde 50'si yapıyor. Biz aslında yerelde iktidarız. İktidar bunu çekemediği için bize baskı uygulamaya çalışıyor" dedi. 
"Millet İttifakı'nın içinde HDP yok ve katılmak gibi bir talebi de yok" diyen Salıcı, "İktidar bizi yan yana getirme gibi bir algı oluşturursa başarılı olacağını düşünüyor" diye konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı