CHP'li Başkan AK Partili üyeye hakaret eden yardımcısını görevden aldı

Foça'da AK Partili bir belediye meclisi üyesine hakaret ettiği iddia edilen belediye başkan yardımcısı Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz tarafından görevden uzaklaştırıldı.

GÜNDEM 25.01.2021, 10:40
14
CHP'li Başkan AK Partili üyeye hakaret eden yardımcısını görevden aldı
İzmir'in Foça ilçesinde AK Partili bir belediye meclisi üyesine hakaret ettiği iddia edilen belediye başkan yardımcısının, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz tarafından görevden uzaklaştırıldığı bildirildi.
CHP Foça İlçe Başkanı Ayla Yılmaz, yaptığı açıklamada, AK Parti'li meclis üyesi Sinem Atan'a hakaret ettiği iddia edilen belediye başkan yardımcısının CHP üyesi olmadığını, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi olduğunu belirtti.
Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:

Foça Belediyesi Denetim Komisyonunun geçen haftaki toplantısında tartışma çıkmıştı. Yarıda kalan toplantının ardından Belediye Meclisi Üyesi Sinem Atan, kendisine hakaret ettiği iddiasıyla Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Ası hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmuştu.
"Öncelikle, kadın meclis üyesine yapılan bu davranışı hiçbir şekliyle CHP olarak kabul etmiyoruz. Belediye Başkanımız Fatih Gürbüz, meclis üyesi ile yaşanan bu olayla ilgili olarak İsmail Ası'dan savunmasını isteyerek hakkında disiplin kovuşturması başlatmış, ayrıca sürecin sağlıklı değerlendirilmesi için Başkan Yardımcısını görevden uzaklaştırmıştır. CHP olarak bu tür tartışmaların karşılıklı saygı çerçevesinde yaşanmasını savunurken bir kadına karşı hakaret niteliğinde sözcüklerin kullanılmasını da asla onaylamıyoruz."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı