CHP’li büyükşehir belediye başkanı AKP'ye geçecek iddiası olay olacak

Eski CHP'li bugünlerde AK Partili Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan katıldığı A Haber yayınında ismini vermediği bir CHP'li büyükşehir belediye başkanının AK Parti'ye geçmek istediğini iddia etti.

GÜNDEM 20.11.2022, 23:15
5
CHP’li büyükşehir belediye başkanı AKP'ye geçecek iddiası olay olacak
AK Partili Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan dün akşam katıldığı A Haber canlı yayın programında CHP’den büyükşehir belediye başkanlığı görevini yürüten bir ismin AK Parti’'ye geçmek istediğini iddia etti.
İddia ettiği CHP’li belediye başkanının ismini vermeyen Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, “Bundan 2-3 ay önce CHP'li büyükşehir belediye başkanlarından biri AK Parti'ye geldi, ben size katılmak istiyorum dedi. Hala görevde olan bir isim. Hangi bölgede olduğunu boşverin. 'Bunlar mayın tarlası' dedi, 'Ben artık bunlarla çalışmak istemiyorum' dedi CHP için…” ifadelerini kullandı.
Deniz Baykal döneminde CHP MYK Üyesi olan Savcı Sayan 2012 yılında parti kurallarına uymadığı gerekçesiyle CHP’den ihraç edilmişti. Sayan, 2014 cumhurbaşkanlığında seçiminde Recep Tayyip Erdoğan lehine çalışmalar yürüttü ve 2015 yılında AK Parti’ye katılarak İzmir Milletvekili Aday oldu fakat seçilemedi. 2019 seçimlerinde Ağrı Belediye Başkan Adayı gösterildi ve seçildi.
Savcı Sayan, Deniz Baykal’ın Genel Başkanlıktan istifa açıklamasını yaşlı gözlerle izlerken objektiflere takılarak tanınmıştı. Sayan, CHP 32. CHP Olağan Kongresi’nde, “Verince baş tacı, vermeyince kapı dışarı; biz iyiyi de biliriz kötüyü de biliriz. Biz kötüyü bilmeseydik hepimiz şimdi AKP'de milletvekili olurduk. AKP ve Tayyip Erdoğan 'gömlek değiştirdi' dedi aldanmayın. Yılanlarda gömlek değiştirir ama zehirleri bitmez.” demişti.
Silivri’de Ergenekon davası duruşmalarına giden CHP’li milletvekilleri eleştiren Savcı Sayan, “AKP vekilleri Güneydoğu'da köy köy, bizimkiler Silivri'de koğuş koğuş dolaşıyorlar.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı