CHP'li Emir'den flaş iddia: Gerçekse büyük bir sağlık skandalı

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, "favipiravir” isimli etken maddeli ilaçlarla ilgili dikkat çeken bir iddiada bulundu.

GÜNDEM 02.06.2021, 08:55
1
CHP'li Emir'den flaş iddia: Gerçekse büyük bir sağlık skandalı
CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, yan etkileri olduğu belirtilen “favipiravir” etken maddeli ilaçlarla ilgili dikkat çeken bir iddiada bulundu.
Koronavirüs tedavısinde kullanılanm “favipiravir” isimli ilacın yan etkisi olduğunu da kaydeden Emir, koronavirüs hastalarına son kullanma tarihi geçmiş “favipiravir” ilaçlarının verildiğini söyledi.
Dünyada hiçbir ülkenin “favipiravir”i Türkiye’deki şekliyle kullanmadığını belirten Emir, “Şimdi de bu ilaçları bir an önce halka tükettirmenin derdine düştüler. Bakanın gözü öylesine dönmüş ki hastalara son kullanma tarihi geçmiş ‘favipiravir’ etken maddeli ilaç vermeye başladılar” dedi 
Ayrıca son günlerde filyasyon ekiplerinin de tarihi geçmiş ilaçlar verdiğini aktaran CHP’li Emir, “Hastalar itiraz ettiğinde de ‘ Sağlık Bakanlığı gerekli incelemeyi yaptı, ilacı kullanmanızda bir engel yoktur’ gibi yanıtlar veriyorlar. Derhal bu skandala bir son verilmeli” açıklamasını yaptı.
Söz konusu skandal bir olaya neden olacak iddiayı Meclis gündemine de taşıyan Emir, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı