CHP'li İlgezdi'den Fahrettin Koca'ya:"İktidarınız sınıfta kaldı"

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Sağlık Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerinde söz alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya yüklendi

SİYASET 24.11.2022, 22:40
4
CHP'li İlgezdi'den Fahrettin Koca'ya:
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda konuştu.
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Sağlık Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerinde söz alan İlgezdi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya, “Bir ülke düşünün ki yapılan ameliyat sayısı son 20 yılda yüzde 133 artsın. Bir ülke düşünün ki özel hastanede gerçekleştirilen operasyon sayısı yüzde 1, 5, 10 değil, tam yüzde 539 artsın. Böyle bir ülkede sağlıklı bir yaşamdan bahsedilebilir mi Sayın Bakan’ım? ‘Ne kadar hasta, o kadar para’ diyerek özel sektörce işletilen şehir hastaneleri, şifa kaynağı değil, dert yumağı oldular. İktidarınız sınıfta kaldı ama siz hâlâ kopya çekerek geçmenin peşindesiniz, bizim gördüğümüz” dedi.

"Muhtemelen bürokratlarınız bu eleştirilere ‘Haksız’ diyecek." ifadeleri ile sözüne devam eden CHP Genel Başkan Yardımcısı  "Bütçeyi yüzde 153 artırdık’ diyecek. Ama sizi uyarmak isterim, AKP oylarıyla yasalaşan dezenformasyon yasasına göre ‘Bütçeyi artırdık’ demek artık bir suç unsurudur. Niye mi? Bu bilgi doğru olmadığı gibi, kamu düzeni ve genel sağlığa da aykırıdır. Çünkü bakanlığınızın genel bütçe içindeki payı 2022'ye kıyasla daha azalmıştır; 6,63 olan pay, 6,56'ya düşmüştür. Son olarak; Dünya Sağlık Örgütü, bütçeden sağlığa ayrılan payın en az yüzde 10 olmasını önermektedir.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:53
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:23
Yatsı 20:43
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı