CHP'li vekilden tepki: Kıbrıs'a 8 uçakla git yangına ise 2 uçak...

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, THK’nın elinde bulunan uçakların hangarda bekletilmesini bir kez daha gündeme getirdi.

GÜNDEM 29.07.2021, 11:55
8
CHP'li vekilden tepki: Kıbrıs'a 8 uçakla git yangına ise 2 uçak...
CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde meydana gelen yangın haberlerinden sonra Türk Hava Kurumu (THK) uçaklarının yangınlara müdahale konusundaki yetersizliğine dikkat çekti
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’yi istifaya davet eden ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a eleştiriler yönelten Bülbül, “ Kıbrıs’a şatafatla 8 uçakla git. Manavgat yanıyor ve sadece iki uçakla müdahale ediliyor” dedi.
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin, 3 yıldır söz konusu uçaklar konusunda 14 soru önergesine rağmen THK’nın uçaklarını kullanmama gerekçesini hâlâ açıklamadığını belirten Bülbül, şu açıklamayı yaptı:
“THK’nın yangın uçaklarını hangarda çürütüp Rusya’dan günlük 1,3 milyona yangın söndürme uçağı kirala. Parasını da ödeme. Uçmasınlar. Kıbrıs’a ise şatafatla 8 uçakla git. Manavgat yanıyor ve sadece iki uçakla müdahale ediliyor. Bunu da yaparsa anca AKP yapar. Görevini yerine getiremeyen Pakdemirli derhal istifa etmelidir.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı