CHP'li Veli Ağbaba'dan A101 çıkışı: Çocuklar köle gibi çalıştırılacak

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Milli Eğitim Bakanlığı’nın A101 market ile imzaladığı iddia edilen protokole tepki gösterdi. Ağbaba, "Çocuklar köle gibi çalıştırılacak" dedi.

EĞİTİM 02.11.2022, 14:30
9
CHP'li Veli Ağbaba'dan A101 çıkışı: Çocuklar köle gibi çalıştırılacak
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Milli Eğitim Bakanlığı’nın A101 market ile imzaladığı iddia edilen protokole tepki gösterdi.
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, bugün yaptığı yazılı açıklamada, “Öğrencilerin haftanın dört günü A101’de çalışacakları belirtiliyor. Okulda olması gereken öğrenciler, üç harfli zincir markette işçilik yapacaklar. Üç harflilerden A101’i neye göre, hangi kritere göre belirledikleri bilinmiyor. Öğrenciler orada hangi ‘beceriyi’ kazanacaklar, bilmiyoruz. Oradaki kişilerin pedagojik eğitimi var mı? Yok. Çocuklar, markette haftanın dört günü ne yapacaklar? Market zinciri kârına kâr katsın diye açık ve net köle gibi çalıştırılacaklar. Devlet eliyle çocuk işçiliği meşrulaştırıyorlar” ifadelerini kullandı.
Veli Ağbaba, söz konusu iddiayla ilgili Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi verdi.
Ağbaba, Özer’e şu soruları yöneltti:
► MESEM’e ilişkin çalışmalar kapsamında ticari işletmelerde aktif olarak ‘eğitim’ alan öğrenci sayısı ne kadardır?
► Bakanlığınız A101 ile protokol imzalamış mıdır? Bu protokole göre öğrenciler haftanın kaç günü çalışacak ve aylık ne kadar ücret alacaklardır? Çalışma usul ve esasları hangi kriterlere göre belirlenmiştir?
► Öğrencilere ödenecek ücretlerin iş yeri tarafından değil İşsizlik Sigortası Fonu’ndan karşılanacağı iddiası doğru mudur?
► Öğrencilerin mesleki beceri ve eğitimini güçlendirme amacıyla A101 şirketinin seçilmesinin gerekçesi nedir?
► MESEM sistemine kayıtlı ve 18 yaş altında olan öğrenci sayısı ne kadardır?

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı