Çiftçilerin borçlarını yapılandırma süresi sona erdi

Çiftçilerin Tarım Kredi Kooperatifleri ve Ziraat Bankası’na olan borçlarının yeniden yapılandırılması için başvuru süresi bugün sona erdi.

EKONOMİ 30.09.2022, 16:45
1
Çiftçilerin borçlarını yapılandırma süresi sona erdi
Çiftçilerin, Tarım Kredi Kooperatifi’ne olan borçlarının erteleme süresi bugün sona erdi. Bugüne kadar ertelenen borçlarını ödeyemeyen çiftçiler için haciz uygulaması yeniden başlayacak.
Tarım Kredi Kooperatifleri 24 Şubat 2022’de yaptığı duyuruda, çiftçilerin ödeyemedikleri kredi borçları için yeniden yapılandırma şartı getirmiş, 31 Aralık 2020’den önce ve daha eski vadeli kredi borçlarının ödenmesi halinde birikmiş temerrüt faizinin tamamının silineceği, belirli peşinatın ödenmesi halinde 60 aya kadar taksitlendirme yapılacağını açıklamıştı.

Samsun Vezirköprülü çiftçi Hasan Köksal, ANKA Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Çiftçilerin, Tarım Kredi ile olan sorununu hala halledemediler. Yapılandırma adı altında çıkardıkları yasada 2017 ve öncesi tarihlerdeki temerrüt faizlerini siliyorlar. 2018 ve sonrasındaki temerrüt faizleri silinmiyor. Bunun adı da yapılandırma oluyor. 2017’de para kazanamayan çiftçi 2018’de zengin mi olmuştur? Bunu yetkililere sormak istiyorum.
Yaklaşık iki yıldır Ankara’ya giden arkadaşlarımız bu sıkıntıları Tarım Bakanlığı’na ve yetkilere iletmiştir. Yeni gelen Tarım Bakanı ve yetkililerden bu konuları çözmelerini bekliyorduk ama sistemin aynı işlediğini görüyoruz. Çiftçilere acil yardım paketi açıklamalarını bekliyoruz. Yoksa şu anda ikinci ürünleri yetiştirdiğimiz halde Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri’nin faizlerine yetiremiyoruz. Çiftçi kendine geçinecek parayı ayıramamaktadır. Tüm yetkililere bunu duyurup, gerekirse Tarım Bakanlığı’nın gerçek çiftçileri yarım saatliğine misafir etmesini bekliyoruz.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 17 Nisan 2024
İmsak 04:31
Güneş 05:56
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:21
Yatsı 20:41
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı