Çiftçiyi sevindirecek haber: O ödemeler 6 ay erken yatacak

Sivas Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, mazot ve gübrede çiftçiye yapılacak olan destek ödemelerinin tarihinin öne çekildiğini açıkladı.

GÜNDEM 22.09.2022, 22:15
2
Çiftçiyi sevindirecek haber: O ödemeler 6 ay erken yatacak
Çiftçiye mazot ve gübre desteği yapılmasına dair yapılan açıklamalar sonrası desteklerin ne zaman yerine getirileceği merak konusu olmuştu.
Konuyla ilgili olarak konuşan Sivas Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, “Bakanlığımızın aldığı bu kararı yerinde buluyor ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz; çiftçimizi rahatlatacak ancak çiftçilerimizin üretebilmesi için mazot ve kimyevi gübre fiyatlarının düzenlenmesi gerektiğini de bir kez daha dile getiriyoruz” dedi.

Başkan Çetindağ konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamaların devamında 2022 yılında verimli bir dönem geçirdiklerini ve devletin bu yıl içerisinde yaptığı alım fiyatlarından çiftçilerin memnun kaldıklarını ifade etti.
Çetindağ mazot ve gübre konusunda ise Tarım ve Orman Bakanı'nın 2022 mazot ve gübre desteğini 2023 Mart ayına bırakmayacağını ve 6 ay öne çekileceğini söylediğini ifade etti.
Bu durumun çok faydalı ve çiftçileri oldukça memnun edeceğini ifade eden Çetindağ destek ödemelerinin Ziraat Bankası hesaplarına doğrudan yatıracağını da ekledi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı